Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Rozemarijnspiesjes met gamba en ananas

Rozemarijnspiesjes met gamba en ananas

Gambaspiezen, maar dan op een takje rozemarijn. Doordat de gamba en ananas aan een takje rozemarijn worden geregen, trekt de smaak van de rozemarijn extra goed in de ingrediënten. Serveer tijdens het gourmetten of als borrelhapje.

NiveauBeginner

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 10 gamba’s
 10 takjes rozemarijn
 10 blokjes ananas, 2 bij 2 cm
Extra keukenbenodigdheden
 Dikke satéprikker of ijzeren spies

Bereidingswijze
1

Pel de gamba’s en steek een dikke satéprikker of ijzeren spies in de lengte door de gamba’s. Haal de gamba’s weer van de prikker of spies.

2

Steek door elke gamba een takje rozemarijn. Rijg met de richting van de blaadjes mee. Rijg vervolgens aan elk takje rozemarijn op dezelfde manier een blokje ananas.

3

Bak de spiesjes aan beide kanten gaar op de bakplaat of in de pan.

Ingrediënten

Ingrediënten
 10 gamba’s
 10 takjes rozemarijn
 10 blokjes ananas, 2 bij 2 cm
Extra keukenbenodigdheden
 Dikke satéprikker of ijzeren spies

Instructies

Bereidingswijze
1

Pel de gamba’s en steek een dikke satéprikker of ijzeren spies in de lengte door de gamba’s. Haal de gamba’s weer van de prikker of spies.

2

Steek door elke gamba een takje rozemarijn. Rijg met de richting van de blaadjes mee. Rijg vervolgens aan elk takje rozemarijn op dezelfde manier een blokje ananas.

3

Bak de spiesjes aan beide kanten gaar op de bakplaat of in de pan.

Rozemarijnspiesjes met gamba en ananas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.