Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Scrambled eggs met aardbeienbacon

Een eitje bij het ontbijt doet het altijd goed. In dit recept maken wij roerei geserveerd met bacon met een twist. De spek is namelijk besmeerd met aardbeienjam en gebakken in de oven waardoor je heerlijke, knapperige bacon krijgt met een zoetje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 8 lange plakken (ontbijt)spek
 4 el Hero Aardbeienjam
 8 eieren
 150 ml slagroom
 2 el boter
 Peper en zout
 10 gr bieslook, fijngehakt
 8 takjes (wit)brood, geroosterd

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Besmeer het spek aan beide kanten met aardbeienjam, leg de plakken op een rooster bekleed met bakpapier en bak de bacon in de oven in 15 à 20 min. krokant. Controleer iedere 5 min. of het spek niet aanbrandt.

3

Klop de eieren los met de slagroom en zeef het mengsel in een bolzeef zodat je een glad eimengsel krijgt.

4

Verwarm boter in een koekenpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Vouw vervolgens de buitenkanten van het ei naar binnen, roer zachtjes door en laat dit weer 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Herhaal dit tot de eieren zachtjes stollen (ongeveer 7 à 10 min.).

5

Breng de scrambled eggs op smaak met peper, zout en bieslook. Serveer de eieren met toast en aardbeienbacon.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 lange plakken (ontbijt)spek
 4 el Hero Aardbeienjam
 8 eieren
 150 ml slagroom
 2 el boter
 Peper en zout
 10 gr bieslook, fijngehakt
 8 takjes (wit)brood, geroosterd

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Besmeer het spek aan beide kanten met aardbeienjam, leg de plakken op een rooster bekleed met bakpapier en bak de bacon in de oven in 15 à 20 min. krokant. Controleer iedere 5 min. of het spek niet aanbrandt.

3

Klop de eieren los met de slagroom en zeef het mengsel in een bolzeef zodat je een glad eimengsel krijgt.

4

Verwarm boter in een koekenpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat dit 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Vouw vervolgens de buitenkanten van het ei naar binnen, roer zachtjes door en laat dit weer 20 à 30 sec. liggen zonder te roeren. Herhaal dit tot de eieren zachtjes stollen (ongeveer 7 à 10 min.).

5

Breng de scrambled eggs op smaak met peper, zout en bieslook. Serveer de eieren met toast en aardbeienbacon.

Scrambled eggs met aardbeienbacon

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.