Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht waarin je eieren pocheert in een mix van tomaten en kruiden. Wij voegen Cheesepop toe aan dit gerecht: knapperige kaasbolletjes van 100% kaas die zorgen voor een lekkere bite. Houd je nog wat Cheesepop® over? Ze smaken ook heerlijk bij de borrel, als topping op een salade of als croutons in je soep.

NiveauGemiddeld

Voorziet in3 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 bakje Cheesepop® Gouda 65g
 1 grote ui
 2 el olijfolie
 2 teentjes knoflook
 1 rode paprika
 70 gr tomatenpuree
 400 gr kerstomaten in blik
 ½ tl komijn
 1 tl gerookt paprikapoeder
 ½ tl chilivlokken
 3 eieren
 1 avocado
 3 takjes koriander
 Peper en zout
 ½ vers stokbrood

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en fruit deze met de olijfolie aan in de pan. Snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn. Bak dit gedurende 5 min. mee totdat deze glazig zijn.

2

Voeg dan de tomatenpuree, kerstomaten in blik, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en laat het geheel 10 tot 15 min. inkoken.

3

Maak vervolgens kuiltjes in het mengsel en vul ieder kuiltje met een ei. Plaats de deksel op de pan en pocheer de eieren 3 tot 8 min., in het tomatenmengsel. Zodra het eiwit gestold is, is de shakshuka goed. Laat de eieren iets langer pocheren voor een harde dooier.

4

Schil en ontpit de avocado. Snijd de avocado in dunne plakken en hak de koriander grof. Garneer de bovenkant van de shakshuka met plakjes avocado, Cheesepop en koriander. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

5

Serveer met stokbrood om te dippen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 bakje Cheesepop® Gouda 65g
 1 grote ui
 2 el olijfolie
 2 teentjes knoflook
 1 rode paprika
 70 gr tomatenpuree
 400 gr kerstomaten in blik
 ½ tl komijn
 1 tl gerookt paprikapoeder
 ½ tl chilivlokken
 3 eieren
 1 avocado
 3 takjes koriander
 Peper en zout
 ½ vers stokbrood

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en fruit deze met de olijfolie aan in de pan. Snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn. Bak dit gedurende 5 min. mee totdat deze glazig zijn.

2

Voeg dan de tomatenpuree, kerstomaten in blik, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en laat het geheel 10 tot 15 min. inkoken.

3

Maak vervolgens kuiltjes in het mengsel en vul ieder kuiltje met een ei. Plaats de deksel op de pan en pocheer de eieren 3 tot 8 min., in het tomatenmengsel. Zodra het eiwit gestold is, is de shakshuka goed. Laat de eieren iets langer pocheren voor een harde dooier.

4

Schil en ontpit de avocado. Snijd de avocado in dunne plakken en hak de koriander grof. Garneer de bovenkant van de shakshuka met plakjes avocado, Cheesepop en koriander. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

5

Serveer met stokbrood om te dippen.

Shakshuka

Meld je aan voor Thuisgekookt

Kook een portie meer! Het is supermakkelijk om een portie extra te bereiden wanneer je toch al kookt en zo kun je al heel snel wat voor een ander betekenen. Via Thuisgekookt deel je heel makkelijk een portie met je lieve buur of mensen uit je omgeving. Dus meld je aan via aanmeldpagina op thuisgekookt.nl en laat een ander mee genieten.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tenuta Giustini Vecchio Sogno Negroamaro: De lichte kruidigheid gaat goed met de kruiden in dit gerecht, vol en romig in de mond, zoals de avocado en eieren in deze eenpansdish. Past goed bij tomaat gebaseerde gerechten.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.