Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Sliptong ‘Picasso’ met ovenfrietjes

Sliptong ‘Picasso’ met ovenfrietjes

Wij brengen een oude klassieker terug! Tong Picasso was vooral in de jaren ’60 en ’70 erg populair. Picasso heeft overigens niks te maken met dit kleurrijke gerecht, maar dat maakt het niet minder lekker. Het fruit zorgt voor een verrassende match met de vettige vis. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr ovenfrietjes
 1 citroen
 4 el mayonaise
 1 kiwi gold
 80 gr aardbeien
 10 rode druiven
 4 sliptongen
 ½ tl zout
 1 tl peper
 2 el bloem
 3 el boter
 4 takjes basilicum

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ovenfrietjes over de bakplaat. Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig.

2

Halveer de citroen en pers een halve citroen uit. Meng de mayonaise met het sap.

3

Snijd de kiwi en aardbeien in blokjes. Halveer de druiven.

4

Breng de sliptongen op smaak met zout en peper. Haal de sliptongen door een diep bord met een laag bloem. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de sliptongen in 3 min. per kant goudbruin en gaar. Haal uit de pan. Wikkel voorzichtig in aluminiumfolie om warm te houden.

5

Knijp de andere helft van de citroen uit in de pan, voeg het fruit toe en bak 2 min. Snijd ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum in fijne reepjes. Voeg toe aan het fruit in de pan en bak kort mee.

6

Serveer de sliptongen met het fruit, de ovenfrietjes en citroenmayonaise.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr ovenfrietjes
 1 citroen
 4 el mayonaise
 1 kiwi gold
 80 gr aardbeien
 10 rode druiven
 4 sliptongen
 ½ tl zout
 1 tl peper
 2 el bloem
 3 el boter
 4 takjes basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ovenfrietjes over de bakplaat. Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig.

2

Halveer de citroen en pers een halve citroen uit. Meng de mayonaise met het sap.

3

Snijd de kiwi en aardbeien in blokjes. Halveer de druiven.

4

Breng de sliptongen op smaak met zout en peper. Haal de sliptongen door een diep bord met een laag bloem. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de sliptongen in 3 min. per kant goudbruin en gaar. Haal uit de pan. Wikkel voorzichtig in aluminiumfolie om warm te houden.

5

Knijp de andere helft van de citroen uit in de pan, voeg het fruit toe en bak 2 min. Snijd ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum in fijne reepjes. Voeg toe aan het fruit in de pan en bak kort mee.

6

Serveer de sliptongen met het fruit, de ovenfrietjes en citroenmayonaise.

Sliptong ‘Picasso’ met ovenfrietjes

Is sliptong één van jouw favorieten? Probeer ook deze gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Anne de Joyeuse Very Limoux Chardonnay 2019: Bij dit gerecht kies ik voor deze frisse Chardonnay uit Frankrijk. Deze wijn heeft dankzij houtlagering veel smaak en complexiteit, maar ook frisse en romige ondertonen.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.