Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Snelle cinnamon rolls met banaan

Cinnamon rolls met banaan

Cinnamon rolls, wie is er nou niet gek op?! Wij ieder geval wel! Zoals je misschien al op TikTok hebt gezien, zijn deze kaneelbroodjes supermakkelijk te maken! Door croissantdeeg uit blik te gebruiken, hoef je alleen nog maar de vulling en de topping te maken, eitje dus! Deze snelle cinnamon rolls met banaan moet je zeker een keer hebben geprobeerd.

NiveauBeginner

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 blik croissantdeeg
 25 gr boter
 ½ banaan
 ½ citroen
 4 el kaneel
 30 gr basterdsuiker
 1 snufje zout
 4 gr vanillesuiker
 200 ml opklopbare slagroom
 1 el kristalsuiker
 150 gr poedersuiker
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Magnetron
 Spuitzak (of stevig plastic zakje)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Rol het croissantdeeg uit en knijp voorzichtig het deeg bij elkaar zodat de snijlijnen weggaan. Zorg ervoor dat de afmetingen van het uitgerolde deeg intact blijven.

3

Smelt de boter ca. 30 seconden op 700 Watt in de magnetron. Prak ondertussen een halve banaan fijn en pers het sap uit een halve citroen. Schep de banaan in het schaaltje met de gesmolten boter. Voeg hier vervolgens de kaneel, het citroensap, de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker aan toe en meng het geheel goed door.

4

Stort het kaneelmengsel op het croissantdeeg en verdeel dit gelijkmatig over het oppervlak. Rol het croissantdeeg met de vulling vanuit de kortste zijde op tot een rol. Snijd de deegrol in 8 gelijke stukken en leg deze op de bakplaat. Bak de kaneelrolletjes in 13 minuten goudbruin in het midden van de oven.

5

Klop ondertussen de slagroom op tot een lobbige massa en voeg hier de kristalsuiker en de poedersuiker aan toe. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit dit in mooie streepjes op de afgekoelde kaneelrolletjes. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een stevig plastic zakje (bijvoorbeeld een diepvrieszakje) en knip hier een puntje uit. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 blik croissantdeeg
 25 gr boter
 ½ banaan
 ½ citroen
 4 el kaneel
 30 gr basterdsuiker
 1 snufje zout
 4 gr vanillesuiker
 200 ml opklopbare slagroom
 1 el kristalsuiker
 150 gr poedersuiker
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Magnetron
 Spuitzak (of stevig plastic zakje)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Rol het croissantdeeg uit en knijp voorzichtig het deeg bij elkaar zodat de snijlijnen weggaan. Zorg ervoor dat de afmetingen van het uitgerolde deeg intact blijven.

3

Smelt de boter ca. 30 seconden op 700 Watt in de magnetron. Prak ondertussen een halve banaan fijn en pers het sap uit een halve citroen. Schep de banaan in het schaaltje met de gesmolten boter. Voeg hier vervolgens de kaneel, het citroensap, de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker aan toe en meng het geheel goed door.

4

Stort het kaneelmengsel op het croissantdeeg en verdeel dit gelijkmatig over het oppervlak. Rol het croissantdeeg met de vulling vanuit de kortste zijde op tot een rol. Snijd de deegrol in 8 gelijke stukken en leg deze op de bakplaat. Bak de kaneelrolletjes in 13 minuten goudbruin in het midden van de oven.

5

Klop ondertussen de slagroom op tot een lobbige massa en voeg hier de kristalsuiker en de poedersuiker aan toe. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit dit in mooie streepjes op de afgekoelde kaneelrolletjes. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een stevig plastic zakje (bijvoorbeeld een diepvrieszakje) en knip hier een puntje uit. Eet smakelijk!

Snelle cinnamon rolls met banaan

Vind jij het ook zo leuk om desserts klaar te maken? Bekijk dan hier nog meer lekkere recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.