Soto ajam met ei & gebakken uitjes

Soto ajam is een rijkgevulde Indonesische maaltijdsoep. Wij geven hier graag een eigen draai aan! De soep vult erg goed en is door de korte bereidingstijd ideaal voor dagen waarop je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1,20 l water
 1 kippenbouillonblokje
 400 gr kipfilet
 100 gr boemboe soto
 400 gr Chinese wokgroente
 4 eieren
 200 gr pandanrijst
 20 gr selderij
 125 gr taugé
 100 gr gebakken uitjes
 Kroepoek
Keukenbenodigdheden
 Pan met deksel
 Pan

Bereidingswijze
1

Breng 1,2 liter water aan de kook en los het bouillonblokje er in op. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Laat met de deksel op de pan 20 minuten pocheren. Haal vervolgens uit de pan en pluk de kip in stukjes.

2

Los de boemboe soto op in de kippenbouillon. Voeg de wokgroente toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

3

Kook de eieren naar wens in 5-10 minuten halfzacht of hard. Pel de eieren en snijd doormidden. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking gaar.

4

Snijd de selderij fijn. Serveer de soto met de kip, taugé, gebakken uitjes, selderij, ei en kroepoek.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1,20 l water
 1 kippenbouillonblokje
 400 gr kipfilet
 100 gr boemboe soto
 400 gr Chinese wokgroente
 4 eieren
 200 gr pandanrijst
 20 gr selderij
 125 gr taugé
 100 gr gebakken uitjes
 Kroepoek
Keukenbenodigdheden
 Pan met deksel
 Pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng 1,2 liter water aan de kook en los het bouillonblokje er in op. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Laat met de deksel op de pan 20 minuten pocheren. Haal vervolgens uit de pan en pluk de kip in stukjes.

2

Los de boemboe soto op in de kippenbouillon. Voeg de wokgroente toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

3

Kook de eieren naar wens in 5-10 minuten halfzacht of hard. Pel de eieren en snijd doormidden. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking gaar.

4

Snijd de selderij fijn. Serveer de soto met de kip, taugé, gebakken uitjes, selderij, ei en kroepoek.

Soto ajam met ei & gebakken uitjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.