Spaghetti cupcakes

spaghetti cupcakes

Hartige cupcakes gemaakt van spaghetti: niet alleen leuk om voor jezelf te maken, maar ook een ideaal recept om samen met kids de keuken voor in te duiken! Super makkelijk en met de ingrediënten van Honig ook nog eens hartstikke toegankelijk (en lekker!).

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop deze heerlijke spaghetti cupcakes maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in12 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 150 gr Honig Spaghetti spelt
 1 pakje Honig Kruidenpasta macaroni en spaghetti
 4 el zuivelspread (geitenkaasspread of ricotta kan ook)
 4 eieren
 1 tl gedroogde basilicum
 1 (biologische) citroen, rasp
 1 courgette
Keukenbenodigdheden
 Muffintray
 Muffinbakvormpjes (bijv. siliconen)
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160 ℃.

2

Kook de spaghetti 10 minuten. Maak intussen de vulling. Klop de zuivelspread los en voeg de eieren toe. Kluts met de garde tot een glad geheel. Voeg de citroenrasp en basilicum toe.

3

Schaaf de courgette met een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder in dunne linten.

4

Giet de spaghetti af en spoel af met koud water. Voeg de kruidenpasta toe en roer goed door zodat de spaghetti goed bedekt is.

5

Leg met een vork de spaghetti in de muffinvormpjes. Let daarbij op dat er in het midden een ‘kuiltje’ blijft en de meeste spaghetti aan de randen zit. Verdeel de eivulling over de spaghetti.

6

Rol de courgettelinten op en steek deze in de muffin zodat er een roosje ontstaat.

7

Bak de spaghetticupcakes in ca. 15 minuten gaar. Laat ze in de vorm afkoelen en haal ze pas uit de vorm als ze helemaal afgekoeld zijn zodat ze niet breken.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr Honig Spaghetti spelt
 1 pakje Honig Kruidenpasta macaroni en spaghetti
 4 el zuivelspread (geitenkaasspread of ricotta kan ook)
 4 eieren
 1 tl gedroogde basilicum
 1 (biologische) citroen, rasp
 1 courgette
Keukenbenodigdheden
 Muffintray
 Muffinbakvormpjes (bijv. siliconen)
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160 ℃.

2

Kook de spaghetti 10 minuten. Maak intussen de vulling. Klop de zuivelspread los en voeg de eieren toe. Kluts met de garde tot een glad geheel. Voeg de citroenrasp en basilicum toe.

3

Schaaf de courgette met een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder in dunne linten.

4

Giet de spaghetti af en spoel af met koud water. Voeg de kruidenpasta toe en roer goed door zodat de spaghetti goed bedekt is.

5

Leg met een vork de spaghetti in de muffinvormpjes. Let daarbij op dat er in het midden een ‘kuiltje’ blijft en de meeste spaghetti aan de randen zit. Verdeel de eivulling over de spaghetti.

6

Rol de courgettelinten op en steek deze in de muffin zodat er een roosje ontstaat.

7

Bak de spaghetticupcakes in ca. 15 minuten gaar. Laat ze in de vorm afkoelen en haal ze pas uit de vorm als ze helemaal afgekoeld zijn zodat ze niet breken.

Spaghetti cupcakes

Spaghetti in cupcakes is superlekker, maar van een traditionele spaghetti bolognese zijn wij ook fan! Met ons recept kun je deze heerlijke maaltijd ook vegetarisch bereiden!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.