Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Teriyaki kippenvleugels met bloemkool

Bij dit gerecht zul je gegarandeerd je vingers aflikken! Deze heerlijke teriyaki kippenvleugels worden in de oven bereid met bloemkoolroosjes. Buiten dat het een onwijs lekker gerecht is, heb je er ook nog eens weinig omkijken naar wanneer de kip in de oven zit!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 1 grote bloemkool
 1 rode ui
 1 ½ el olie
 Peper en zout
 6 kippenvleugels
 75 ml teriyakisaus
 ½ rode peper
 4 takjes koriander
 1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 190°C.

2

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snipper de ui. Meng de bloemkool en ui met olie, peper en zout.

3

Marineer de kippenvleugels met de teriyakisaus. Verdeel de bloemkoolroosjes en de gemarineerde kippenvleugels over de bakplaat en bak 30 à 35 min. in het midden van de oven.

4

Snijd de rode peper en koriander fijn. Strooi de koriander, sesamzaadjes en rode peper over de kip en bloemkool.

Tip: serveer bij dit gerecht knapperige, gebakken aardappeltjes of jasmijnrijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 grote bloemkool
 1 rode ui
 1 ½ el olie
 Peper en zout
 6 kippenvleugels
 75 ml teriyakisaus
 ½ rode peper
 4 takjes koriander
 1 el sesamzaadjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 190°C.

2

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snipper de ui. Meng de bloemkool en ui met olie, peper en zout.

3

Marineer de kippenvleugels met de teriyakisaus. Verdeel de bloemkoolroosjes en de gemarineerde kippenvleugels over de bakplaat en bak 30 à 35 min. in het midden van de oven.

4

Snijd de rode peper en koriander fijn. Strooi de koriander, sesamzaadjes en rode peper over de kip en bloemkool.

Tip: serveer bij dit gerecht knapperige, gebakken aardappeltjes of jasmijnrijst.

Teriyaki kippenvleugels met bloemkool

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.