Bij dit gerecht zul je gegarandeerd je vingers aflikken! Deze heerlijke teriyaki kippenvleugels worden in de oven bereid met bloemkoolroosjes. Buiten dat het een onwijs lekker gerecht is, heb je er ook nog eens weinig omkijken naar wanneer de kip in de oven zit!
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snipper de ui. Meng de bloemkool en ui met olie, peper en zout.
Marineer de kippenvleugels met de teriyakisaus. Verdeel de bloemkoolroosjes en de gemarineerde kippenvleugels over de bakplaat en bak 30 à 35 min. in het midden van de oven.
Snijd de rode peper en koriander fijn. Strooi de koriander, sesamzaadjes en rode peper over de kip en bloemkool.
Tip: serveer bij dit gerecht knapperige, gebakken aardappeltjes of jasmijnrijst.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snipper de ui. Meng de bloemkool en ui met olie, peper en zout.
Marineer de kippenvleugels met de teriyakisaus. Verdeel de bloemkoolroosjes en de gemarineerde kippenvleugels over de bakplaat en bak 30 à 35 min. in het midden van de oven.
Snijd de rode peper en koriander fijn. Strooi de koriander, sesamzaadjes en rode peper over de kip en bloemkool.
Tip: serveer bij dit gerecht knapperige, gebakken aardappeltjes of jasmijnrijst.
Vraagje ……. hoe lang moet je de kippenvleugels marineren en kan je ook kipfilet gebruiken? Groeten henk
Hi Henk,
De kippenvleugels mogen 15 minuten gemarineerd worden. Het kan ook zeker met kipfilet, maar snijdt ze dan iets kleiner in verband met de oven tijd!
Veel kookplezier!
Groet,
Lisa