Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Tiffin: garnalen-aardappelsalade, avocado-mangosalade en bruin desembrood

Tiffin is een Indiaas-Engels woord voor een soort maaltijd. In bepaalde delen van India kan het ook verwijzen naar de middaglunch en dat is precies waar wij de tiffin voor gebruiken. Een tiffin bestaat uit verschillende bakjes, ieder bakje is gevuld met een onderdeel voor een complete lunch: aardappelsalade met Klaas Puul Hollandse garnalen, avocado-mangosalade met Foppen gerookte zalm en bruin desembrood met roomboter.

NiveauGemiddeld

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten aardappelsalade
 300 gr Roseval aardappelen
 1 rode ui
 75 gr crème fraîche
 Peper en zout
 1 bakje tuinkers
 100 gr Klaas Puul Hollandse garnalen
Ingrediënten avocado-mangosalade
 4 kroppen little gem
 1 avocado
 ½ mango
 ½ komkommer
 3 el kruidenvinaigrette
 200 gr Foppen warm gerookte zalm
Ingrediënten bruin desembrood met roomboter
 1 bruin desembrood
 1 plakje ongezouten roomboter
Keukenbenodigdheden
 Tiffin of 3 afsluitbare bakjes
 Pan

Bereidingswijze aardappelsalade
1

Snijd de Roseval aardappels in blokjes en kook 20 minuten in ruim water met zout. Giet de aardappelblokjes af en laat afkoelen.

2

Snijd de rode ui in ringen. Meng de aardappelblokjes met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode uienringen, tuinkers en de Hollandse garnalen toe.

Bereidingswijze avocado-mangosalade
3

Was de little gem en pluk de slablaadjes van de slakropjes. Snijd de avocado verticaal doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.

4

Meng de ingrediënten met de kruidenvinaigrette. Drapeer de gerookte zalm over de salade.

Bereidingswijze bruin desembrood met roomboter
5

Snijd het desembrood in grove plakken en serveer met een plakje roomboter.

Ingrediënten

Ingrediënten aardappelsalade
 300 gr Roseval aardappelen
 1 rode ui
 75 gr crème fraîche
 Peper en zout
 1 bakje tuinkers
 100 gr Klaas Puul Hollandse garnalen
Ingrediënten avocado-mangosalade
 4 kroppen little gem
 1 avocado
 ½ mango
 ½ komkommer
 3 el kruidenvinaigrette
 200 gr Foppen warm gerookte zalm
Ingrediënten bruin desembrood met roomboter
 1 bruin desembrood
 1 plakje ongezouten roomboter
Keukenbenodigdheden
 Tiffin of 3 afsluitbare bakjes
 Pan

Instructies

Bereidingswijze aardappelsalade
1

Snijd de Roseval aardappels in blokjes en kook 20 minuten in ruim water met zout. Giet de aardappelblokjes af en laat afkoelen.

2

Snijd de rode ui in ringen. Meng de aardappelblokjes met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode uienringen, tuinkers en de Hollandse garnalen toe.

Bereidingswijze avocado-mangosalade
3

Was de little gem en pluk de slablaadjes van de slakropjes. Snijd de avocado verticaal doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.

4

Meng de ingrediënten met de kruidenvinaigrette. Drapeer de gerookte zalm over de salade.

Bereidingswijze bruin desembrood met roomboter
5

Snijd het desembrood in grove plakken en serveer met een plakje roomboter.

Dutch tiffin met garnalen-aardappelsalade, avocado-mangosalade en bruin desembrood

Wil je nog meer recepten die je in een tiffin kunt meenemen? Bekijk onze variaties hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.