Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Traybake met makreel en groene groenten

Aziatische traybake met makreel en groene groenten

Traybakes, ken jij het al? Bij een traybake worden de ingrediënten op één bakplaat bereid. De gerechten zijn heerlijk en ook nog eens heel makkelijk te maken. Deze Aziatische variant met gerookte makreel en groene groenten heb je dan ook in een handomdraai gemaakt!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 200 gr bimi
 100 gr groene aspergetips
 200 gr sugar snaps
 100 gr edamame bonen
 1 el sesamolie
 1 el sojasaus
 1 el sesamzaadjes
 2 makreelfilets, met huid
 3 teentjes knoflook
 150 gr zilvervliesrijst

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uiteinden van de bimi en groene asperges af. Spreid de bimi, sugar snaps, edamame bonen en groene asperges uit over een bakplaat en besprenkel met de sesamolie, sojasaus en 3/4 van de sesamzaadjes.

2

Snijd de huidkant van de makreel op meerdere plekken licht in en plaats deze met de huidkant naar boven tussen de groenten. Leg de hele knoflooktenen ook tussen de groenten.

3

Rooster de vis en groenten circa 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Serveer de rijst, groenten en vis met de resterende sesamzaadjes en uitgeknepen knoflooktenen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr bimi
 100 gr groene aspergetips
 200 gr sugar snaps
 100 gr edamame bonen
 1 el sesamolie
 1 el sojasaus
 1 el sesamzaadjes
 2 makreelfilets, met huid
 3 teentjes knoflook
 150 gr zilvervliesrijst

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uiteinden van de bimi en groene asperges af. Spreid de bimi, sugar snaps, edamame bonen en groene asperges uit over een bakplaat en besprenkel met de sesamolie, sojasaus en 3/4 van de sesamzaadjes.

2

Snijd de huidkant van de makreel op meerdere plekken licht in en plaats deze met de huidkant naar boven tussen de groenten. Leg de hele knoflooktenen ook tussen de groenten.

3

Rooster de vis en groenten circa 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Serveer de rijst, groenten en vis met de resterende sesamzaadjes en uitgeknepen knoflooktenen.

Traybake met makreel en groene groenten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.