Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Tortilla’s met groene groenten en esfenaj

Zachte taco met esfenaj en groene groenten

Deze zachte taco vul je met esfenaj, groene groenten en een dressing van dille en mosterd. Esfenaj is van oorsprong een Perzisch recept. Wij maken deze spread zelf van hummus, amandelen en verse kruiden. Heerlijk in combinatie met de groene groenten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten dille-mosterd dressing
 1 el grove mosterd
 2 el citroensap
 2 el honing
 8 el extra vierge olijfolie
 2 takjes verse dille, fijngehakt
Ingrediënten esfenaj
 40 gr ongebrande amandelen
 200 gr hummus, naturel
 4 takjes dille
 4 takjes dragon
 4 takjes peterselie
 2 takjes munt
 2 handjes babyspinazie
 1 el citroensap
Ingrediënten tortilla’s
  komkommer
 10 rauwe sugarsnaps
 1 ½ avocado
 6 kleine tortillawraps
 6 takjes verse koriander

Bereidingswijze
1

Mix met een garde de mosterd met het citroensap en de honing. Voeg vervolgens de olijfolie toe. Meng het geheel tot een gladde dressing. Hak de dille fijn en voeg deze toe aan de dressing.

2

Rooster de amandelen in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren. Houd een handje apart ter decoratie en hak deze fijn. Mix de rest in een blender fijn tot amandelmeel.

3

Voeg daarna de hummus, verse kruiden, babyspinazie en het citroensap toe. Mix dit tot één geheel. Garneer de esfenaj met de overgebleven verse kruiden.

4

Snijd de komkommer in blokjes en de sugarsnaps over de lengte in dunne reepjes. Halveer de avocado en snijd in plakjes.

5

Verwarm de tortillawraps kort in de pan en draai halverwege om.

6

Haal de tortillawraps uit de pan en besmeer het midden met 1 el esfenaj en leg daarop plakjes avocado, komkommer en sugarsnaps.

7

Sprenkel wat dressing over de tortilla, verdeel de stukjes amandelen eroverheen en top af met wat verse koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten dille-mosterd dressing
 1 el grove mosterd
 2 el citroensap
 2 el honing
 8 el extra vierge olijfolie
 2 takjes verse dille, fijngehakt
Ingrediënten esfenaj
 40 gr ongebrande amandelen
 200 gr hummus, naturel
 4 takjes dille
 4 takjes dragon
 4 takjes peterselie
 2 takjes munt
 2 handjes babyspinazie
 1 el citroensap
Ingrediënten tortilla’s
  komkommer
 10 rauwe sugarsnaps
 1 ½ avocado
 6 kleine tortillawraps
 6 takjes verse koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Mix met een garde de mosterd met het citroensap en de honing. Voeg vervolgens de olijfolie toe. Meng het geheel tot een gladde dressing. Hak de dille fijn en voeg deze toe aan de dressing.

2

Rooster de amandelen in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren. Houd een handje apart ter decoratie en hak deze fijn. Mix de rest in een blender fijn tot amandelmeel.

3

Voeg daarna de hummus, verse kruiden, babyspinazie en het citroensap toe. Mix dit tot één geheel. Garneer de esfenaj met de overgebleven verse kruiden.

4

Snijd de komkommer in blokjes en de sugarsnaps over de lengte in dunne reepjes. Halveer de avocado en snijd in plakjes.

5

Verwarm de tortillawraps kort in de pan en draai halverwege om.

6

Haal de tortillawraps uit de pan en besmeer het midden met 1 el esfenaj en leg daarop plakjes avocado, komkommer en sugarsnaps.

7

Sprenkel wat dressing over de tortilla, verdeel de stukjes amandelen eroverheen en top af met wat verse koriander.

Zachte taco met esfenaj en groene groenten

Tip
De overgebleven esfenaj is ook heerlijk op een cracker of stokbroodje, maar ook verrassend lekker door een salade of pastagerecht.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.