Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg

zalm met zoete aardappelpuree

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg met een vulling van zoete aardappel en rode biet. Het pronkstuk van de avond! Wij hebben als extraatje het gerecht versiert met bladerdeegsterren om het nog feestelijker te maken.  

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 800 gr zoete aardappel
 10 gr verse bieslook
 500 gr gekookte bieten
 25 gr roomboter
 Peper en zout
 1 rol bladerdeeg
 600 gr zalm (bij voorkeur bestaande uit één groot stuk)
 5 gr verse dille
 1 ei
 1 1 plakje bladerdeeg ter garnering

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen en kook ze 17 min in ruim kokend water. Hak ondertussen de bieslook fijn en snijd de bieten in plakjes. Giet de aardappelen af en pureer met roomboter en de fijngehakte bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

2

Rol het bladerdeeg uit en bedek 1/3 van het bladerdeeg in de breedte met een laag aardappelpuree. Houd 3 cm van de randen vrij en zorgt dat het een mooi rechthoek is. Leg de vis op de zoete aardappelpuree en kruid met peper en zout. Bedek de vis met plakjes biet en leg daaroverheen de verse dille.

3

Vouw het deeg over de vis en rol de zijkanten dicht. Druk het deeg aan met een vork. Bestrijk het geheel met een geklutst ei. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven. In 20-30 min goudbruin.

4

Optioneel: druk sterretjes uit het extra plakje bladerdeeg en plak deze op het bladerdeeg.

Ingrediënten

Ingrediënten
 800 gr zoete aardappel
 10 gr verse bieslook
 500 gr gekookte bieten
 25 gr roomboter
 Peper en zout
 1 rol bladerdeeg
 600 gr zalm (bij voorkeur bestaande uit één groot stuk)
 5 gr verse dille
 1 ei
 1 1 plakje bladerdeeg ter garnering

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen en kook ze 17 min in ruim kokend water. Hak ondertussen de bieslook fijn en snijd de bieten in plakjes. Giet de aardappelen af en pureer met roomboter en de fijngehakte bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

2

Rol het bladerdeeg uit en bedek 1/3 van het bladerdeeg in de breedte met een laag aardappelpuree. Houd 3 cm van de randen vrij en zorgt dat het een mooi rechthoek is. Leg de vis op de zoete aardappelpuree en kruid met peper en zout. Bedek de vis met plakjes biet en leg daaroverheen de verse dille.

3

Vouw het deeg over de vis en rol de zijkanten dicht. Druk het deeg aan met een vork. Bestrijk het geheel met een geklutst ei. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven. In 20-30 min goudbruin.

4

Optioneel: druk sterretjes uit het extra plakje bladerdeeg en plak deze op het bladerdeeg.

Zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg

Op zoek naar hoofdgerechten? Je vindt de lekkerste hoofdmaaltijden hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.