Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zalmfilet met een mousseline van knolselderij, chimichurri en zoete aardappelchips

Zalmfilet

Ontdek het geheim van de chef met deze zalmfilet met mousseline! Garneer de zalmfilet met smakelijke chimichurri en krokante zoete aardappel chips. Dek het bord op als bovenstaande afbeelding en haal dat restaurant gevoel in huis.

Ben je woonachtig in of rondom Vught? You’re in luck! De chefs van Van der Valk Vught staan voor je klaar. Dit gerecht hoef je niet zelf te maken, maar kun je ook bestellen via Van der Valk Vught. Woon je niet in of rondom Vught? Bekijk dan het menu van Van der Valk Thuis bij jou in de buurt!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr zalmfilet
 Peper en zout
 200 gr knolselderij
 200 gr zoete aardappel
 1 citroen
 80 gr crème fraîche
 60 gr chimichurri
 Optioneel: bieslook

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de zalm aan beiden kanten met peper en zout en leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Maak ondertussen de knolselderij en de helft van de zoete aardappel schoon, schil en snijd in blokjes. Kook de knolselderij en zoete aardappel in aparte pannen met ruim kokend water, voeg bij de knolselderij de uitgeperste citroen toe en bij beide pannen wat zout. Als de knolselderij en zoete aardappel gaar zijn, doorgaans na 8-10 minuten, giet beide pannen af. Zet terug op het vuur en voeg aan beide groenten de crème fraîche toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.

3

Schil de andere helft van de zoete aardappel en schaaf in dunne plakjes. Droog goed af in een doek en frituur op 170 graden gedurende 3 minuten of totdat hij krokant is.

4

Gaar de zalm in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten.

5

Meng de chimichurri kruiden aan volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Begin met de opmaak van het bord met de mousseline van knolselderij, zoete aardappelpuree en garneer met chimichurri. Plaats de zalm op de mousseline en top af met de chips van zoete aardappel. Garneer eventueel met bieslook.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr zalmfilet
 Peper en zout
 200 gr knolselderij
 200 gr zoete aardappel
 1 citroen
 80 gr crème fraîche
 60 gr chimichurri
 Optioneel: bieslook

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de zalm aan beiden kanten met peper en zout en leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Maak ondertussen de knolselderij en de helft van de zoete aardappel schoon, schil en snijd in blokjes. Kook de knolselderij en zoete aardappel in aparte pannen met ruim kokend water, voeg bij de knolselderij de uitgeperste citroen toe en bij beide pannen wat zout. Als de knolselderij en zoete aardappel gaar zijn, doorgaans na 8-10 minuten, giet beide pannen af. Zet terug op het vuur en voeg aan beide groenten de crème fraîche toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.

3

Schil de andere helft van de zoete aardappel en schaaf in dunne plakjes. Droog goed af in een doek en frituur op 170 graden gedurende 3 minuten of totdat hij krokant is.

4

Gaar de zalm in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten.

5

Meng de chimichurri kruiden aan volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Begin met de opmaak van het bord met de mousseline van knolselderij, zoete aardappelpuree en garneer met chimichurri. Plaats de zalm op de mousseline en top af met de chips van zoete aardappel. Garneer eventueel met bieslook.

Zalmfilet met een mousseline van knolselderij, chimichurri en zoete aardappel chips

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.