Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zelfgemaakte chutney en compotes

chutney en compotes

Heb jij al eens je eigen chutney of compote gemaakt? Deze rode paprika chutney, druivencompote en pittige appelcompote zijn heerlijk voor een gezellige borrelavond. Smeer de chutney bijvoorbeeld op een stukje brie en volkoren stokbrood. Maak ze alle drie of kies het recept uit dat het beste bij jouw borrelplank past!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd1 uur

Ingrediënten rode paprika chutney
 3 rode paprika’s, in blokjes
 2 rode uien, gesnipperd
 1 rode peper, fijngesneden
 125 ml rode wijnazijn
 1 ½ tl zout
 80 gr kristalsuiker
 2 el bruine basterdsuiker
 2 el olijfolie
Ingrediënten druivencompote
 1 kg witte druiven
 50 gr honing
 100 ml witte wijn
 2 kaneelstokjes
 ½ el maïzena
Ingrediënten pittige appelcompote
 3 appels, in stukjes
 50 ml appelsap
 3 bosuitjes, in ringetjes
 2 tl sambal
 Zout en peper

Bereidingswijze rode paprika chutney
1

Doe de rode peper, paprika, wijnazijn, de helft van de ui, zout en kristalsuiker in een pan en laat 30 minuten sudderen op laag vuur. Blend de chutney grof en laat inkoken tot de gewenste dikte.

2

Bak ondertussen de overgebleven ui zachtjes glazig in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg bruine suiker toe en karameliseer 5 minuten. Roer de uien door de chutney.

Bereidingswijze druivencompote
3

Doe de druiven met wijn, kaneel en honing in een pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

4

Los de maïzena op in 1 eetlepel water en voeg toe aan compote.

Bereidingswijze pittige appelcompote
5

Doe de appels met het sap in een pan, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

6

Haal de compote van het vuur, meng de sambal en de bosui er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de chutney en de compote in glaasjes of bakjes op een kaasplankje.

Ingrediënten

Ingrediënten rode paprika chutney
 3 rode paprika’s, in blokjes
 2 rode uien, gesnipperd
 1 rode peper, fijngesneden
 125 ml rode wijnazijn
 1 ½ tl zout
 80 gr kristalsuiker
 2 el bruine basterdsuiker
 2 el olijfolie
Ingrediënten druivencompote
 1 kg witte druiven
 50 gr honing
 100 ml witte wijn
 2 kaneelstokjes
 ½ el maïzena
Ingrediënten pittige appelcompote
 3 appels, in stukjes
 50 ml appelsap
 3 bosuitjes, in ringetjes
 2 tl sambal
 Zout en peper

Instructies

Bereidingswijze rode paprika chutney
1

Doe de rode peper, paprika, wijnazijn, de helft van de ui, zout en kristalsuiker in een pan en laat 30 minuten sudderen op laag vuur. Blend de chutney grof en laat inkoken tot de gewenste dikte.

2

Bak ondertussen de overgebleven ui zachtjes glazig in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg bruine suiker toe en karameliseer 5 minuten. Roer de uien door de chutney.

Bereidingswijze druivencompote
3

Doe de druiven met wijn, kaneel en honing in een pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

4

Los de maïzena op in 1 eetlepel water en voeg toe aan compote.

Bereidingswijze pittige appelcompote
5

Doe de appels met het sap in een pan, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

6

Haal de compote van het vuur, meng de sambal en de bosui er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de chutney en de compote in glaasjes of bakjes op een kaasplankje.

Chutney en compotes voor een lekker kaasplankje

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.