Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zelfgemaakte kruidenboter met verse rozemarijn, tijm en salie

Zelfgemaakte kruidenboter met verse rozemarijn, tijm en salie

Simpel, maar o zo lekker! Dat is deze zelfgemaakte kruidenboter met verschillende verse kruiden. Heerlijk op een vers stokbroodje, bijvoorbeeld bij een salade of tijdens een barbecue.

NiveauGemiddeld

Voorziet in16 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 250 gr gezouten roomboter
 2 grote takken rozemarijn
 20 kleine takjes tijm
 10 blaadjes salie + extra blaadjes ter decoratie
 12 eetbare viooltjes (optioneel)

Bereidingswijze
1

Leg de roomboter 1 uur van tevoren buiten de koelkast zodat deze wat zachter is.

2

Was en droog de kruiden. Houd een paar stukjes rozemarijn, tijm en wat kleine blaadjes salie apart voor de garnering.

3

Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie fijn.

4

Smelt 50 gr boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe. Laat de kruiden 5 min. zachtjes intrekken en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.

5

Doe de overige boter in een kom en prak deze met een vork. Meng het warme kruidenbotermengsel met het overige deel van de boter. Hak 6 eetbare bloemen fijn, doe deze bij het mengsel en roer goed door.

6

Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel hier het botermengsel over. Zorg dat er voldoende ruimte aan de zijkanten overblijft. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol de folie op zodat je een rol kruidenboter krijgt. Duw de zijkanten stevig dicht en laat de boter minimaal één uur opstijven in de koelkast.

7

Serveer de zelfgemaakte kruidenboter met kleine stukjes kruiden en de overgebleven eetbare bloemen ter decoratie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr gezouten roomboter
 2 grote takken rozemarijn
 20 kleine takjes tijm
 10 blaadjes salie + extra blaadjes ter decoratie
 12 eetbare viooltjes (optioneel)

Instructies

Bereidingswijze
1

Leg de roomboter 1 uur van tevoren buiten de koelkast zodat deze wat zachter is.

2

Was en droog de kruiden. Houd een paar stukjes rozemarijn, tijm en wat kleine blaadjes salie apart voor de garnering.

3

Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie fijn.

4

Smelt 50 gr boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe. Laat de kruiden 5 min. zachtjes intrekken en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.

5

Doe de overige boter in een kom en prak deze met een vork. Meng het warme kruidenbotermengsel met het overige deel van de boter. Hak 6 eetbare bloemen fijn, doe deze bij het mengsel en roer goed door.

6

Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel hier het botermengsel over. Zorg dat er voldoende ruimte aan de zijkanten overblijft. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol de folie op zodat je een rol kruidenboter krijgt. Duw de zijkanten stevig dicht en laat de boter minimaal één uur opstijven in de koelkast.

7

Serveer de zelfgemaakte kruidenboter met kleine stukjes kruiden en de overgebleven eetbare bloemen ter decoratie.

Zelfgemaakte kruidenboter met verse rozemarijn, tijm en salie

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.