Aardappel-zalmsalade op Zweedse wijze

zalmsalade

Aardappel-zalmsalade, een perfect gerecht voor warmere dagen waarbij het zonnetje haar gezicht laat zien. Maak deze salade aan met een frisse dressing van mayonaise, sour cream, mosterd, dille, augurken en bosui. En wil je de dressing wat meer pit geven? Voeg dan een beetje mierikswortel toe voor een scherpere smaak.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 700 gr vastkokende aardappels
 Peper en zout
 3 el mayonaise met yoghurt
 125 gr sour cream
 1 el grove mosterd
 10 gr dille, fijngehakt
 60 gr zoetzure cocktailaugurken, in dunne plakjes
 3 stengels bosui, in ringetjes
 200 gr gerookte zalm, in reepjes
 1 friszoete appel, in dunne reepjes
 100 gr rucola-slamelange
Keukenbenodigdheden
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken.

2

Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook de aardappels in 15-20 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze 10 minuten nastomen.

3

Meng de mayonaise met de sour cream, mosterd, dille, augurken en de bosui en breng op smaak met zout en ruim versgemalen zwarte peper.

4

Meng de aardappels, gerookte zalm en de appelreepjes voorzichtig door de dressing.

5

Serveer de aardappelsalade lauwwarm met de slamelange en garneer met extra bosui en dille.

Ingrediënten

Ingrediënten
 700 gr vastkokende aardappels
 Peper en zout
 3 el mayonaise met yoghurt
 125 gr sour cream
 1 el grove mosterd
 10 gr dille, fijngehakt
 60 gr zoetzure cocktailaugurken, in dunne plakjes
 3 stengels bosui, in ringetjes
 200 gr gerookte zalm, in reepjes
 1 friszoete appel, in dunne reepjes
 100 gr rucola-slamelange
Keukenbenodigdheden
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken.

2

Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook de aardappels in 15-20 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze 10 minuten nastomen.

3

Meng de mayonaise met de sour cream, mosterd, dille, augurken en de bosui en breng op smaak met zout en ruim versgemalen zwarte peper.

4

Meng de aardappels, gerookte zalm en de appelreepjes voorzichtig door de dressing.

5

Serveer de aardappelsalade lauwwarm met de slamelange en garneer met extra bosui en dille.

Zweedse aardappel-zalmsalade

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere salades? Bekijk dan hier onze recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.