Appel-spruitjessalade met krieltjes en kipschnitzel

spruitjessalade

Spruitjes – niet iedereen is een even grote fan van deze groente. Ben je wel een liefhebber? Probeer dan zeker onze heerlijke lauwwarme appel-spruitjessalade met krieltjes en kipschnitzel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 400 gr krieltjes
 500 gr spruitjes
 2 Braeburn appels
 1 citroen, rasp en sap
 5 gr tijm
 50 ml koolzaadolie
 30 ml gembersiroop
 Peper en zout
 50 gr blanke rozijnen
 Olijfolie
 4 kipschnitzels
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wok
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Breng in een pan water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook in 6-7 minuten gaar. Giet af en zet apart.

2

Was de spruitjes en snijd ze in plakjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels vervolgens in reepjes. Giet de helft van het citroensap over de appelreepjes. De rest van het citroensap heb je niet meer nodig.

3

Pluk de blaadjes van de tijm. Verhit in een wok de koolzaadolie met de gembersiroop. Wok de spruitjes en de tijm 5 minuten. Voeg de krieltjes toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en roer de appelreepjes, citroenrasp en rozijnen erdoorheen.

4

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels in 3 minuten aan iedere kant goudbruin. Snijd de kipschnitzels in reepjes en serveer met de appel-spruitjessalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr krieltjes
 500 gr spruitjes
 2 Braeburn appels
 1 citroen, rasp en sap
 5 gr tijm
 50 ml koolzaadolie
 30 ml gembersiroop
 Peper en zout
 50 gr blanke rozijnen
 Olijfolie
 4 kipschnitzels
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wok
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng in een pan water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook in 6-7 minuten gaar. Giet af en zet apart.

2

Was de spruitjes en snijd ze in plakjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels vervolgens in reepjes. Giet de helft van het citroensap over de appelreepjes. De rest van het citroensap heb je niet meer nodig.

3

Pluk de blaadjes van de tijm. Verhit in een wok de koolzaadolie met de gembersiroop. Wok de spruitjes en de tijm 5 minuten. Voeg de krieltjes toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en roer de appelreepjes, citroenrasp en rozijnen erdoorheen.

4

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels in 3 minuten aan iedere kant goudbruin. Snijd de kipschnitzels in reepjes en serveer met de appel-spruitjessalade.

Appel-spruitjessalade met krieltjes en kipschnitzel

Valt deze appel-spruitjessalade bij je in de smaak? Bekijk hier nog veel meer heerlijke salade recepten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.