Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Bapao met gehakt en gember

bapao

Liefhebbers van de Oosterse keuken hebben het ongetwijfeld wel eens gegeten: bapao. De zachte broodjes zijn gemakkelijk zelf te maken met bapaobloem, verkrijgbaar bij de toko. In dit recept vullen we de broodjes met de verrassende combinatie van gehakt en gember.

Tip: check onze recepten voor gyoza dumplings en siu mai om je Oosterse high tea compleet te maken!

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten vulling
 100 gr half-om-halfgehakt
 1 teentje knoflook, fijngesneden
 20 gr gember, fijn geraspt
 40 ml oestersaus
Ingrediënten deeg
 175 ml water
 3 gr instant gist
 250 gr bapaobloem
 3 gr suiker
 1 gr zout
 15 ml bakvet van het gehakt

Bereidingswijze vulling
1

Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of vet. Scheid het vet van het gehakt door het gehakt in een zeef aan te drukken. Vang het vet op en bewaar het vet voor het deeg.

2

Doe het gehakt weer terug in de pan op matig vuur en voeg de knoflook en gember toe. Blus af met oestersaus en zet apart.

Bereidingswijze deeg
3

Vul een kom met lauw water, los hier de gist in op en laat 5 min. staan. Meng ondertussen in een grote kom de bloem, suiker, zout en het bakvet van het gehakt. Voeg het gistwater toe en meng tot een deeg bol.

4

Kneed het deeg 10 min., doe terug in de kom en zet voor 10 min. op een warme plek met een vochtige theedoek op de kom.

5

Verdeel het deeg in bolletjes van gelijke grootte. Maak een kuiltje in het deeg en vul deze met één volle eetlepel gehaktvulling. Vouw dicht en laat nog 20 min. narijzen. Herhaal dit voor alle bolletjes deeg.

6

Verwarm een pan met water en zet hier een stoommandje op. Stoom de gevulde bapao vervolgens 10 min. in het stoommandje.

Tip: een stoommandje en de bapaobloem zijn te koop bij de toko of speciaalzaak.

Ingrediënten

Ingrediënten vulling
 100 gr half-om-halfgehakt
 1 teentje knoflook, fijngesneden
 20 gr gember, fijn geraspt
 40 ml oestersaus
Ingrediënten deeg
 175 ml water
 3 gr instant gist
 250 gr bapaobloem
 3 gr suiker
 1 gr zout
 15 ml bakvet van het gehakt

Instructies

Bereidingswijze vulling
1

Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of vet. Scheid het vet van het gehakt door het gehakt in een zeef aan te drukken. Vang het vet op en bewaar het vet voor het deeg.

2

Doe het gehakt weer terug in de pan op matig vuur en voeg de knoflook en gember toe. Blus af met oestersaus en zet apart.

Bereidingswijze deeg
3

Vul een kom met lauw water, los hier de gist in op en laat 5 min. staan. Meng ondertussen in een grote kom de bloem, suiker, zout en het bakvet van het gehakt. Voeg het gistwater toe en meng tot een deeg bol.

4

Kneed het deeg 10 min., doe terug in de kom en zet voor 10 min. op een warme plek met een vochtige theedoek op de kom.

5

Verdeel het deeg in bolletjes van gelijke grootte. Maak een kuiltje in het deeg en vul deze met één volle eetlepel gehaktvulling. Vouw dicht en laat nog 20 min. narijzen. Herhaal dit voor alle bolletjes deeg.

6

Verwarm een pan met water en zet hier een stoommandje op. Stoom de gevulde bapao vervolgens 10 min. in het stoommandje.

Tip: een stoommandje en de bapaobloem zijn te koop bij de toko of speciaalzaak.

Bapao met gehakt en gember
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Trimbach Pinot Blanc: Een prachtige Pinot Blanc van een bekend wijnhuis in de Elzas. Pinot Blanc staat er om bekend goed samen te gaan met de oosterse keuken, omdat de kruiden geblust worden door een licht zoetje.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.