Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Carpaccio van bieten en radijs

Carpaccio van bieten en radijs

Carpaccio, maar dan vegetarisch! Met flinterdunne schijfjes biet en radijs tover je deze kleurrijke carpaccio zo op je bord. De salade van rucola en verse kruiden met bieslookolie zorgt voor een heerlijke, verfrissende smaak.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minuten

Ingrediënten
 1 focaccia
 1 rode biet, rauw
 1 gele biet, rauw
 1 chioggia biet, rauw
 Diverse radijzen
 1 el Amsterdamse uitjes
 10 macadamianoten
 2 takjes munt
 4 takjes dille
 2 takjes peterselie
 20 gr rucola
 4 el olijfolie
 4 takjes bieslook, fijngehakt
 200 gr bietenhummus

Bereidingswijze
1

Verwarm de focaccia in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de bieten en snijd met een scherp mes of mandoline in flinterdunne plakken. Snijd vervolgens de radijsjes in flinterdunne plakjes.

2

Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren en hak de macadamianoten fijn.

3

Pluk de blaadjes van de takjes munt, dille en peterselie. Meng met de rucola voor de kruidensalade. Meng de olijfolie met de bieslook en meng de helft van de bieslookolie door de salade.

4

Smeer de bietenhummus uit over de borden. Leg hier dakpansgewijs de plakjes bieten en radijsjes overheen. Bestrooi met de Amsterdamse uitjes en macadamianoten. Leg de kruidensalade in het midden op de carpaccio. Dresseer met de rest van de bieslookolijfolie en serveer met de focaccia.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 focaccia
 1 rode biet, rauw
 1 gele biet, rauw
 1 chioggia biet, rauw
 Diverse radijzen
 1 el Amsterdamse uitjes
 10 macadamianoten
 2 takjes munt
 4 takjes dille
 2 takjes peterselie
 20 gr rucola
 4 el olijfolie
 4 takjes bieslook, fijngehakt
 200 gr bietenhummus

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de focaccia in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de bieten en snijd met een scherp mes of mandoline in flinterdunne plakken. Snijd vervolgens de radijsjes in flinterdunne plakjes.

2

Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren en hak de macadamianoten fijn.

3

Pluk de blaadjes van de takjes munt, dille en peterselie. Meng met de rucola voor de kruidensalade. Meng de olijfolie met de bieslook en meng de helft van de bieslookolie door de salade.

4

Smeer de bietenhummus uit over de borden. Leg hier dakpansgewijs de plakjes bieten en radijsjes overheen. Bestrooi met de Amsterdamse uitjes en macadamianoten. Leg de kruidensalade in het midden op de carpaccio. Dresseer met de rest van de bieslookolijfolie en serveer met de focaccia.

Carpaccio van bieten en radijs

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.