Dorade In Zoutkorst Met Zoete Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Dorade in zoutkorst met zoete aardappel

Vis, aardappelen en groenten, maar dan anders! Deze heerlijke dorade in zoutkorst wordt geserveerd met een frisse salade en zoete aardappel. Door dit visje te vullen met tijm, peterselie, koriander, sinaasappel en limoen creëer je een geweldige, unieke smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept dorade in zoutkorst met zoete aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de limoen en 1/4 deel van de sinaasappel in plakjes. Vul de dorade met 4/5 deel takjes tijm, de peterselie, de koriander en vervolgens met alle limoen- en sinaasappelplakjes. Laat de uiteinden van de citrusvruchten achterwege.
2
Meng in een kom het zout met het eiwit van de eieren. Schep 2 el van het zoutmengsel in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het zoutmengsel plat ten grote van de vis. Leg de vis op het bedje van zout en bekleed nu de vis volledig met het zoutmengsel. De kop en de staart hoeven niet bedekt te zijn. Zet de vis in de oven en laat deze 25 minuten garen.
3
Verhit de olie in een pan en bak in 20 min. de zoete aardappelblokjes gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en de overgebleven tijm boven de pan.
4
Snijd 1/2 deel van de sinaasappel zonder schil en de tomaat in blokjes. Meng dit met de botersla in een schaal. Pers ondertussen ½ sinaasappel uit en meng dit met mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit mengsel bij de salade als dressing.
5
Verwijder de zoutkorst van de dorade en serveer de vis met een frisse salade en zoete aardappelblokjes.

Houd jij ook zo van vis? Dan moet je deze Spaanse paella zeker een keer geprobeerd hebben!

Wat is dorade voor een vis?

Dorade is een straalvinnige vis, het heeft een volle smaak en is wat vettig. De vis wordt veel gegeten rond het Middellandse zeegebied maar wordt in Nederlands ook steeds populairder.

Hoe lang moet dorade in de oven?

Een dorade vis kun je makkelijk in zijn geheel in de oven bereiden. Wanneer je de vis hebt bereid zoals jij hem lekker vindt, laat je hem 20 tot 30 minuten garen in de oven.

Welke groenten passen allemaal bij dorade?

Groenten die lekker zijn om bij dorade te eten zijn bijvoorbeeld courgette, geroosterde paprika, tomaten en haricots verts. Je kunt kiezen wat jij lekker vindt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via