Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Dorade in zoutkorst met zoete aardappel

dorade in zoutkorst

Vis, aardappelen en groenten, maar dan anders! Deze heerlijke dorade in zoutkorst wordt geserveerd met een frisse salade en zoete aardappel. Door dit visje te vullen met tijm, peterselie, koriander, sinaasappel en limoen creëer je een geweldige, unieke smaak.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 el olie
 300 gr zoete aardappelblokjes
 5 takjes tijm
 2 sinaasappels
 ½ limoen
 4 takjes platte peterselie
 2 takjes koriander
 1 kleine dorade (ontschubt en ingewanden verwijderd)
 1 kg grof zeezout
 3 eieren (alleen het eiwit wordt gebruikt)
 2 tomaten
 100 gr botersla
 1 el mosterd
 1 el honing
Keukenbenodigdheden
 Oven

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de limoen en een ½ sinaasappel in plakjes. Vul de dorade met 4 takjes tijm, de peterselie, de koriander en vervolgens met alle limoen- en sinaasappelplakjes. Laat de uiteinden van de citrusvruchten achterwege.

2

Meng in een kom het zout met het eiwit van 3 eieren. Schep 2 el van het zoutmengsel in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het zoutmengsel plat ten grote van de vis. Leg de vis op het bedje van zout en bekleed nu de vis volledig met het zoutmengsel. De kop en de staart hoeven niet bedekt te zijn. Zet de vis in de oven en laat deze 25 minuten garen.

3

Verhit 1 el olie in een pan en bak in 20 min. de zoete aardappelblokjes gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en rits 1 takje tijm boven de pan.

4

Snijd 1 sinaasappel zonder schil en de tomaat in blokjes. Meng dit met de botersla in een schaal. Pers ondertussen ½ sinaasappel uit en meng dit met mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit mengsel bij de salade als dressing.

5

Verwijder de zoutkorst van de dorade en serveer de vis met een frisse salade en zoete aardappelblokjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 el olie
 300 gr zoete aardappelblokjes
 5 takjes tijm
 2 sinaasappels
 ½ limoen
 4 takjes platte peterselie
 2 takjes koriander
 1 kleine dorade (ontschubt en ingewanden verwijderd)
 1 kg grof zeezout
 3 eieren (alleen het eiwit wordt gebruikt)
 2 tomaten
 100 gr botersla
 1 el mosterd
 1 el honing
Keukenbenodigdheden
 Oven

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de limoen en een ½ sinaasappel in plakjes. Vul de dorade met 4 takjes tijm, de peterselie, de koriander en vervolgens met alle limoen- en sinaasappelplakjes. Laat de uiteinden van de citrusvruchten achterwege.

2

Meng in een kom het zout met het eiwit van 3 eieren. Schep 2 el van het zoutmengsel in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het zoutmengsel plat ten grote van de vis. Leg de vis op het bedje van zout en bekleed nu de vis volledig met het zoutmengsel. De kop en de staart hoeven niet bedekt te zijn. Zet de vis in de oven en laat deze 25 minuten garen.

3

Verhit 1 el olie in een pan en bak in 20 min. de zoete aardappelblokjes gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en rits 1 takje tijm boven de pan.

4

Snijd 1 sinaasappel zonder schil en de tomaat in blokjes. Meng dit met de botersla in een schaal. Pers ondertussen ½ sinaasappel uit en meng dit met mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit mengsel bij de salade als dressing.

5

Verwijder de zoutkorst van de dorade en serveer de vis met een frisse salade en zoete aardappelblokjes.

Dorade in zoutkorst met zoete aardappel
Dorade in zoutkorst met zoete aardappel

Houd jij ook zo van vis? Dan moet je deze Spaanse paella zeker een keer geprobeerd hebben!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.