Bearnaisesaus, vernoemd naar Béarn, een streek in het zuiden van Frankrijk, is een echte klassieker. De romige saus met een anijsachtige smaak gaat perfect samen met een stukje vlees zoals entrecote. De saus zelf maken kost tijd, maar is absoluut de moeite waard!
Meer inspiratie voor recepten met zoete aardappel? Bekijk onze pagina van zoete aardappel recepten en vindt eindeloze inspiratie.
Entrocote heeft een smaak van geroosterd en gebakken vlees. De wijn die hier goed bij past is een krachtige rode wijn met een stevige structuur. Met een Cabarnet Sauvignon of Tempranillo zit je altijd goed.
Hoe lang je entrecote moet bakken is afhankelijk van hoe je hem gebakken wilt hebben. Zodra je hem rood wilt, bak hem dan 1-2 minuten. Voor medium bak je hem 2-3 minuten en voor doorbakken moet de entrecote 4-5 minuten gebakken worden. Draai het stuk vlees halverwege om.
Maak de entrecote compleet met een lekker sausje en groenten! Daarnaast zijn bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes ook erg lekker bij entrecote. Met de saus kan je echt alle kanten op gaan. Denk aan een lekkere rode wijnsaus, pepersaus, bearnaisesaus of een salsa verde. Wat betreft de groenten kun je best wel veel kanten op. Een salade is er erg lekker bij of juist lekkere knapperige groenten, zoals sperziebonen of doperwten. Ook gegrilde of geroosterde groente zijn goed te combineren bij entrecote.
Bij een goed stuk vlees als entrecote hoort een goede rode wijn. Serveer daarom bij dit gerecht deze soepele Merlot van La Famille Meiland. Proost mee met de familie en geniet van een heerlijk Merlot. Om je vingers bij af te likken!
Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment