Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette

Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette

Makreel is een vette vissoort en door dat hoge vetgehalte combineert makreel goed met een vinaigrette. Traditioneel wordt een vinaigrette gemaakt met azijn, maar dat zuurtje vervangen we in dit recept door sinaasappel en citroen. Gecombineerd met mango en appel is deze frisse salade een echte topper op warmere dagen!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 2 sneetjes (oud) brood
 Olijfolie
 Peper en zout
 1 ½ sinaasappel
 ½ el honing
 2 el citroensap, uit een flesje
 1 groene appel
 1 mango
 ¼ komkommer
 80 gr veldsla
 240 gr gerookte makreel

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de korstjes van het brood en snijd de boterhammen vervolgens in stukjes van 1,5 bij 1,5 cm. Verdeel de broodstukjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de croutons 8 min. in de oven en laat afkoelen.

2

Voor de vinaigrette meng je de rasp en het sap van een halve sinaasappel (rasp alleen het oranje gedeelte van de schil) met het citroensap en honing. Voeg hier 4 el olijfolie aan toe en roer goed door.

3

Snijd de appel en mango in dunne plakjes, de komkommer in blokjes en één sinaasappel in partjes.

4

Meng de veldsla met de vinaigrette en verdeel de komkommer, appel, mango en sinaasappel hier overheen.

5

Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en snijd in kleine stukjes. Verdeel de stukjes makreel over de salade en top de salade af met de zelfgemaakte croutons.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 sneetjes (oud) brood
 Olijfolie
 Peper en zout
 1 ½ sinaasappel
 ½ el honing
 2 el citroensap, uit een flesje
 1 groene appel
 1 mango
 ¼ komkommer
 80 gr veldsla
 240 gr gerookte makreel

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de korstjes van het brood en snijd de boterhammen vervolgens in stukjes van 1,5 bij 1,5 cm. Verdeel de broodstukjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de croutons 8 min. in de oven en laat afkoelen.

2

Voor de vinaigrette meng je de rasp en het sap van een halve sinaasappel (rasp alleen het oranje gedeelte van de schil) met het citroensap en honing. Voeg hier 4 el olijfolie aan toe en roer goed door.

3

Snijd de appel en mango in dunne plakjes, de komkommer in blokjes en één sinaasappel in partjes.

4

Meng de veldsla met de vinaigrette en verdeel de komkommer, appel, mango en sinaasappel hier overheen.

5

Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en snijd in kleine stukjes. Verdeel de stukjes makreel over de salade en top de salade af met de zelfgemaakte croutons.

Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Hensel “Aufwind” Grauer Burgunder.

Als tegenhanger van het zuur in de sinaasappelvinaigrette een lekker zachte pinot gris ofwel in het Duits Grauer Burgunder. Lekker vol ook, wat goed samengaat met de vette makreel.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.