Gebakken bloemkool met appel en brie

Bloemkool

Zet een heerlijk herfstgerecht op tafel met ons recept voor gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig; wij zijn fan van deze verrassende combinatie van smaken!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 bloemkool
 250 gr spekreepjes
 5 takjes tijm
 3 el olijfolie
 2 Elstar appels
 220 gr roombrie
 2 el witte wijnazijn
 1 el honing
 1 tl mosterd
 Peper en zout
 60 gr pecannoten
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Breng ruim water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes, kook in 5 minuten gaar en giet af.

2

Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekreepjes uit. Ris de blaadjes van de tijm. Voeg de bloemkoolroosjes, tijm en 1 el olijfolie toe aan de koekenpan en bak op hoog vuur ca. 3 minuten totdat de bloemkoolroosjes mooi goudbruin van kleur zijn.

3

Snijd de appels en brie in blokjes. Meng de witte wijnazijn, honing, mosterd en 2 el olijfolie tot een dressing. Breng extra op smaak met peper en zout. Schep appel, brie en het bloemkool-mengsel door elkaar en schenk hier de dressing over.

4

Garneer de bloemkoolsalade met de pecannoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 bloemkool
 250 gr spekreepjes
 5 takjes tijm
 3 el olijfolie
 2 Elstar appels
 220 gr roombrie
 2 el witte wijnazijn
 1 el honing
 1 tl mosterd
 Peper en zout
 60 gr pecannoten
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng ruim water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes, kook in 5 minuten gaar en giet af.

2

Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekreepjes uit. Ris de blaadjes van de tijm. Voeg de bloemkoolroosjes, tijm en 1 el olijfolie toe aan de koekenpan en bak op hoog vuur ca. 3 minuten totdat de bloemkoolroosjes mooi goudbruin van kleur zijn.

3

Snijd de appels en brie in blokjes. Meng de witte wijnazijn, honing, mosterd en 2 el olijfolie tot een dressing. Breng extra op smaak met peper en zout. Schep appel, brie en het bloemkool-mengsel door elkaar en schenk hier de dressing over.

4

Garneer de bloemkoolsalade met de pecannoten.

Gebakken bloemkool met appel en brie

Laat je nóg meer verrassen door bloemkool. Onze gebakken bloemkool met appel en brie bewijst het al; je kunt allerlei kanten op met deze groente. Proef bijvoorbeeld deze gegrilde bloemkool met Mexicaanse kruiden!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.