Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse

Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse

Pommes duchesse. Zacht van binnen, krokant van buiten. Wat ons betreft horen deze feestelijke aardappeltoefjes helemaal bij het kerstdiner. Serveer dit gerecht als voor- of bijgerecht.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd25 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 12 pommes duchesse toefjes
 1,50 aubergine
 250 gr snoeptomaatjes
 2 el olie
 2 el mayonaise
 1 el water
 Peper en zout
 2 takjes verse peterselie
 70 gr granaatappelpitjes

Bereidingswijze
1

Bereid de pommes duchesse in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.

2

Snijd de aubergine en snoeptomaatjes in gelijke plakken van een halve cm dikte. Verhit olie in een grillpan en gril de aubergine 3 minuten per kant en zet apart.

3

Meng de mayonaise met 1 el water en breng op smaak met peper en zout. hak de peterselie fijn en meng de helft van de peterselie met de mayonaise.

4

Maak de borden op door de aubergine in een krans te leggen, verdeel de snoeptomaatjes over de aubergine en druppel de peterseliemayonaise over de aubergine en tomaat, garneer met granaatappelpitjes en de overige peterselie. Top het geheel af met de pommes duchesse toefjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 12 pommes duchesse toefjes
 1,50 aubergine
 250 gr snoeptomaatjes
 2 el olie
 2 el mayonaise
 1 el water
 Peper en zout
 2 takjes verse peterselie
 70 gr granaatappelpitjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Bereid de pommes duchesse in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.

2

Snijd de aubergine en snoeptomaatjes in gelijke plakken van een halve cm dikte. Verhit olie in een grillpan en gril de aubergine 3 minuten per kant en zet apart.

3

Meng de mayonaise met 1 el water en breng op smaak met peper en zout. hak de peterselie fijn en meng de helft van de peterselie met de mayonaise.

4

Maak de borden op door de aubergine in een krans te leggen, verdeel de snoeptomaatjes over de aubergine en druppel de peterseliemayonaise over de aubergine en tomaat, garneer met granaatappelpitjes en de overige peterselie. Top het geheel af met de pommes duchesse toefjes.

Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse

Op zoek naar meer recepten, DIY-projecten en inspiratie voor de feestdagen? Bekijk het Kerst thema hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.