Pommes duchesse. Zacht van binnen, krokant van buiten. Wat ons betreft horen deze feestelijke aardappeltoefjes helemaal bij het kerstdiner. Serveer dit gerecht als voor- of bijgerecht.
Bereid de pommes duchesse in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
Snijd de aubergine en snoeptomaatjes in gelijke plakken van een halve cm dikte. Verhit olie in een grillpan en gril de aubergine 3 minuten per kant en zet apart.
Meng de mayonaise met 1 el water en breng op smaak met peper en zout. hak de peterselie fijn en meng de helft van de peterselie met de mayonaise.
Maak de borden op door de aubergine in een krans te leggen, verdeel de snoeptomaatjes over de aubergine en druppel de peterseliemayonaise over de aubergine en tomaat, garneer met granaatappelpitjes en de overige peterselie. Top het geheel af met de pommes duchesse toefjes.
Ingrediënten
Instructies
Bereid de pommes duchesse in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
Snijd de aubergine en snoeptomaatjes in gelijke plakken van een halve cm dikte. Verhit olie in een grillpan en gril de aubergine 3 minuten per kant en zet apart.
Meng de mayonaise met 1 el water en breng op smaak met peper en zout. hak de peterselie fijn en meng de helft van de peterselie met de mayonaise.
Maak de borden op door de aubergine in een krans te leggen, verdeel de snoeptomaatjes over de aubergine en druppel de peterseliemayonaise over de aubergine en tomaat, garneer met granaatappelpitjes en de overige peterselie. Top het geheel af met de pommes duchesse toefjes.
Op zoek naar meer recepten, DIY-projecten en inspiratie voor de feestdagen? Bekijk het Kerst thema hier!
Laat een reactie achter