Avocado, de meest veelzijdige vrucht!
Lifestyle

Avocado, de meest veelzijdige vrucht!

Een aantal jaar geleden leken weinig mensen te weten van het bestaan van de avocado. Dit is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Wij eten in Nederland namelijk 39 miljoen kilo avocado’s per jaar. Hij valt niet meer weg te denken uit het Nederlandse eetpatroon, maar waar komt de avocado precies vandaan en hoe is hij zo bekend geworden?

De vrucht komt uit Zuid-Amerika, ruim 12.000 jaar geleden werd de vrucht daar al verbouwd in het zonnige Peru. Tegenwoordig komt de vrucht voornamelijk uit Mexico en Spanje. De avocado is geliefd in Nederland door haar gezonde vetten en omega 9, ook smaakt hij ontzettend goed en is hij heel erg geliefd onder sportliefhebbers.

Is avocado gezond?

Dit komt omdat een avocado uit onverzadigde vetten bestaat en in tegenstelling tot verzadigde vetten helpen deze bij het verlagen van de cholesterol. De kans op hart- en vaatziekten is hierdoor kleiner. De avocado past dus wel degelijk in een gezonde voeding, met 1 avocado per dag zit je wel gelijk aan het maximaal aantal vetten dat je per dag mag eten.

Quinoaburger met munt en avocadospread
Ga op de vegetarische tour met onze zelfgemaakte quinoa burger met munt en een frisse avocadospread; een leuke variatie op een ‘gewoon’ broodje hamburger!

Watermeloen-poké bowl met avocado & komkommer
Poké bowl, dé foodhype van de afgelopen paar jaar.  De bowl bestaat veelal uit vis gemixt met verse en gezonde ingrediënten. Dáár valt mee te variëren! Wij bedachten daarom deze poké bowl waarbij we de heerlijke watermeloen in het zonnetje zetten.

Bananenmilkshake met avocado en roze peper
De bananenmilkshake is bij iedereen wel bekend, maar heb je wel eens avocado en roze peper toegevoegd aan je milkshake? Een smaaksensatie die je zeker een keer moet proberen als je fan bent van bananenmilkshakes!

Gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan
Hoe vrolijk ziet deze groene reep eruit? Het is een lekker tussendoortje of dessert, getopt met chocolade en decoraties die je lekker vindt. Denk aan grof zeezout, eetbare bloemblaadjes of gehakte nootjes. De ingrediënten maken het tot een voedzame snackreep, ideaal als je even wat energie kunt gebruiken.

Vistaco’s met mangosalsa en avocado-yoghurtsaus
Probeer eens een andere vulling voor je tacoschelp. Wij kiezen graag voor een heerlijke visvariant met een zelfgemaakte, pittige mangosalsa en frisse avocado-yoghurtsaus. Laat je verrassen door deze heerlijke vistaco!

Rösti met spinazie, feta en avocadospread
Houd je van rösti? Dan is dit recept een echte aanrader! In dit gerecht wordt de rösti gemaakt met aardappel en wortelen. Voeg zelfgemaakte avocadospread, spinazie en feta toe en smullen maar.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via