Een aantal jaar geleden leken weinig mensen te weten van het bestaan van de avocado. Dit is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Wij eten in Nederland namelijk 39 miljoen kilo avocado’s per jaar. Hij valt niet meer weg te denken uit het Nederlandse eetpatroon, maar waar komt de avocado precies vandaan en hoe is hij zo bekend geworden?
De vrucht komt uit Zuid-Amerika, ruim 12.000 jaar geleden werd de vrucht daar al verbouwd in het zonnige Peru. Tegenwoordig komt de vrucht voornamelijk uit Mexico en Spanje. De avocado is geliefd in Nederland door haar gezonde vetten en omega 9, ook smaakt hij ontzettend goed en is hij heel erg geliefd onder sportliefhebbers.
Dit komt omdat een avocado uit onverzadigde vetten bestaat en in tegenstelling tot verzadigde vetten helpen deze bij het verlagen van de cholesterol. De kans op hart- en vaatziekten is hierdoor kleiner. De avocado past dus wel degelijk in een gezonde voeding, met 1 avocado per dag zit je wel gelijk aan het maximaal aantal vetten dat je per dag mag eten.
Gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan
Hoe vrolijk ziet deze groene reep eruit? Het is een lekker tussendoortje of dessert, getopt met chocolade en decoraties die je lekker vindt. Denk aan grof zeezout, eetbare bloemblaadjes of gehakte nootjes. De ingrediënten maken het tot een voedzame snackreep, ideaal als je even wat energie kunt gebruiken.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment