Stoofperen Uit De Slowcooker
Lifestyle

Het seizoen van de stoofperen

Ken jij ze nog? De heerlijke klassieke stoofperen. Ze zijn een perfecte toevoeging aan het avondeten en extra lekker voor tijdens het najaar. Inmiddels gebruiken we de peren voor veel meer dan alleen als bijgerecht. Stoofpeertjes zijn namelijk ook erg lekker als dessert of door je ontbijt.

klassieke stoofperen

Zelf stoofperen maken

Het maken van stoofperen kost wat meer tijd, maar dat is het helemaal waard! Na het schillen van de peertjes, breng je ze op smaak met verschillende specerijen als kaneel en kruidnagel. Door het koken en het lange stoofproces worden ze lekker sappig. De klassieke stoofperen zijn ideaal als bijgerecht voor tijdens het kerstdiner. De stoofperen kunnen niet alleen warm, maar ook koud geserveerd worden. Na het bereiden van de stoofperen kun je ze maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Om de stoofperen langer te bewaren kun je ze invriezen.

De lekkerste desserts met stoofperen

Met stoofperen kun je alle kanten op. Door de warme, kruidige smaak zijn de peertjes ook een goede smaakmaker voor het dessert. Een dessert met stoofpeer waar wij geen genoeg van kunnen krijgen is deze stoofperen galette met kaneelijs. Het perfecte toetje voor na het (kerst)diner!

Witte Stoofpeertjes Met Rodekool 2

Verschillende soorten stoofpeer

Net als vele fruitsoorten is de peer onder te verdelen in verschillende rassen, maar welke soort gebruik je voor het maken van de lekkerste stoofpeer? De soorten die het vaakst gebruikt worden zijn de Gieser Wildeman en de Saint Remy. Voor het maken van witte stoofpeertjes met rode kool maken we gebruik van de Gieser Wildeman peertjes.

Stoofperen Uit De Slowcooker

Stoofperen uit de slowcooker

Een slowcooker is ideaal voor het maken van gerechten met een lange bereidingstijd. Terwijl de slowcooker het werk doet heb jij nog even de tijd om andere dingen te doen. Zo zijn de stoofperen uit de slowcooker een stuk gemakkelijker te bereiden.

Stoofperen

De kleur van stoofperen

Wist je dat een stoofpeer door het koken vanzelf rood kan worden? Door de zuren die vrijkomen tijdens het koken, veranderen de peertjes in een rode kleur. Door het gebruik van rode wijn met suiker wordt dit proces versneld en smaken de peertjes nog zoeter. Maak je liever een stoofpeer zonder wijn? Kies dan voor het gebruiken van een bessen- of druivensap. Door de peren te stoven in de champagne en vlierbloesemsiroop blijven de peertjes wit van kleur.

Een goed begin van de dag met stoofperen

Met yoghurt met stoofpeertjes en muesli begin jij de dag zeker goed! Een heerlijk gevarieerd ontbijt met krokante muesli en heerlijke stoofpeertjes. Met de kant-en-klare stoofperen kost het maken van dit ontbijt je weinig tijd!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via