Kruidige herfstsalade met pompoen en boerenkool

herfstsalade

Geroosterde pompoen en knapperige boerenkool; twee heerlijke ingrediënten binnen onze kruidige herfstsalade. De verschillende specerijen zorgen voor een warm en hartig geheel dat het goed doet op een regenachtige herfstdag.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 3 tl garam masala
 1 tl gemberpoeder
 1 tl chilipoeder
 3 el olijfolie
 500 gr pompoen, in blokjes
 160 gr linzen
 150 gr boerenkool
 1 bol burrata
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Bakplaat
 Zeef

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de garam masala, gemberpoeder en chilipoeder met de olijfolie tot een kruidenolie. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel hier de kruidenolie overheen. Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven. Schep de pompoen na 10 minuten om. Laat intussen de linzen uitlekken en spoel af. Voeg de linzen na 15 minuten toe aan de pompoenblokjes en laat 5 minuten meebakken.

2

Snijd de boerenkool fijn en de burrata in stukjes. Verdeel de boerenkool over twee borden en schep hier de geroosterde pompoen en linzen overheen. Top af met de stukjes burrata.

Tip: je kunt de boerenkool meer smaak meegeven door deze vooraf aan te maken met een dressing. Meng hiervoor 3 el olijfolie met 1 el azijn en breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 tl garam masala
 1 tl gemberpoeder
 1 tl chilipoeder
 3 el olijfolie
 500 gr pompoen, in blokjes
 160 gr linzen
 150 gr boerenkool
 1 bol burrata
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Bakplaat
 Zeef

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de garam masala, gemberpoeder en chilipoeder met de olijfolie tot een kruidenolie. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel hier de kruidenolie overheen. Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven. Schep de pompoen na 10 minuten om. Laat intussen de linzen uitlekken en spoel af. Voeg de linzen na 15 minuten toe aan de pompoenblokjes en laat 5 minuten meebakken.

2

Snijd de boerenkool fijn en de burrata in stukjes. Verdeel de boerenkool over twee borden en schep hier de geroosterde pompoen en linzen overheen. Top af met de stukjes burrata.

Tip: je kunt de boerenkool meer smaak meegeven door deze vooraf aan te maken met een dressing. Meng hiervoor 3 el olijfolie met 1 el azijn en breng op smaak met peper en zout.

Kruidige herfstsalade met pompoen en boerenkool

Ook hebben wij voor het wisselende herfstseizoen een heerlijke paddenstoelen-herfstomelet met knoflook toast. Laat je verrassen door dit hartige en vullende gerecht met sterke smaken van knofloof en Gruyère.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.