Libanees flatbread met lamsgehaktballetjes en gekruide groenten

Zelf flatbread maken is een fluitje van een cent met ons gemakkelijke recept. Het enige wat je nodig hebt is wat zelfrijzend bakmeel, yoghurt, bieslook en zout. En wat liefde natuurlijk! Wij eten dit Libanese brood met zelfgemaakte lamsgehaktballetjes en gekruide groente.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 4 teentjes knoflook
 1 ui
 6 takjes verse munt
 200 gr lamsgehakt
 1 ei
 1 tl chilipoeder
 Peper en zout
 1 el gemalen koriander
 2 el olie
 250 gr zelfrijzend bakmeel
 370 ml yoghurt
 3 el gedroogde bieslook
 1 aubergine
 2 paprika's
 1 el garam masala
 100 gr granaatappelpitjes
 20 gr amandelschaafsel, geroosterd
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 2 Koekenpannen
 Schaaltje

Bereidingswijze oven
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knoflookteentjes, ui en de helft van de muntblaadjes fijn. Meng de helft van de knoflook met de ui, munt, gehakt, ei, chilipoeder, peper, zout en gemalen koriander. Vorm 12 gelijke balletjes van het gehakt. Leg ze in een glazen ovenschaal en druppel er nog wat olie over. Laat de balletjes 20 minuten garen in de oven.

2

Verhit olie in een koekenpan. Snijd de paprika’s en aubergine in gelijke blokjes en roerbak ze 5 minuten in de hete pan. Voeg na 5 minuten de garam masala toe.

3

Meng het zelfrijzend bakmeel met 200 ml yoghurt, bieslook en wat zout tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met een klein beetje bloem en verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een flatbread en bak deze 2 minuten per kant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

4

Meng de overgebleven yoghurt en knoflook in een apart schaaltje. Bestrijk de flatbreads met de yoghurt-knoflooksaus en schep hier de gekruide groenten en lamsgehaktballetjes op. Top het gerecht met geroosterd amandelschaafsel, de overige muntblaadjes en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 teentjes knoflook
 1 ui
 6 takjes verse munt
 200 gr lamsgehakt
 1 ei
 1 tl chilipoeder
 Peper en zout
 1 el gemalen koriander
 2 el olie
 250 gr zelfrijzend bakmeel
 370 ml yoghurt
 3 el gedroogde bieslook
 1 aubergine
 2 paprika's
 1 el garam masala
 100 gr granaatappelpitjes
 20 gr amandelschaafsel, geroosterd
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 2 Koekenpannen
 Schaaltje

Instructies

Bereidingswijze oven
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knoflookteentjes, ui en de helft van de muntblaadjes fijn. Meng de helft van de knoflook met de ui, munt, gehakt, ei, chilipoeder, peper, zout en gemalen koriander. Vorm 12 gelijke balletjes van het gehakt. Leg ze in een glazen ovenschaal en druppel er nog wat olie over. Laat de balletjes 20 minuten garen in de oven.

2

Verhit olie in een koekenpan. Snijd de paprika’s en aubergine in gelijke blokjes en roerbak ze 5 minuten in de hete pan. Voeg na 5 minuten de garam masala toe.

3

Meng het zelfrijzend bakmeel met 200 ml yoghurt, bieslook en wat zout tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met een klein beetje bloem en verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een flatbread en bak deze 2 minuten per kant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

4

Meng de overgebleven yoghurt en knoflook in een apart schaaltje. Bestrijk de flatbreads met de yoghurt-knoflooksaus en schep hier de gekruide groenten en lamsgehaktballetjes op. Top het gerecht met geroosterd amandelschaafsel, de overige muntblaadjes en granaatappelpitjes.

Libanees flatbread met lamsgehaktballetjes en gekruide groenten

Wist je dat flatbread echt niet alleen maar geschikt is voor hartige gerechten? Check hier ons recept voor heerlijk flatbread met zoete aardbeien in limoensiroop.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.