Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Loaded potato met atjar en satésaus

Loaded potato met atjar en satésaus

Een loaded potato, maar dan met een Aziatisch tintje! Deze gepofte aardappel vullen wij met zelfgemaakte atjar, satésaus en stukjes komkommer. Helemaal veganistisch en bovendien heel makkelijk zelf te maken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 2 kruimige aardappels
 2 el zonnebloemolie
 2 mini komkommers
 60 gr poedersuiker
 150 ml azijn
 1 ½ tl kurkuma
 100 gr gesneden witte kool
 40 gr kokosmelk
 80 gr satésaus
 1 bosui
 2 el seroendeng

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.

2

Snijd de komkommers in plakjes en meng 1/6e van de poedersuiker met 1/3e van de azijn. Laat de komkommerplakjes hierin marineren.

3

Meng de overige azijn en poedersuiker met kurkuma en breng het geheel aan de kook. Voeg de witte kool toe en laat 1 min. doorkoken. Haal van het vuur, giet af en laat afkoelen.

4

Meng de kokosmelk met de satésaus en snijd de bosui in dunne ringetjes.

5

Haal de aardappels uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.

6

Verdeel wat satésaus in de aardappel, gevolgd door de helft van de witte kool. Leg hier de helft van plakjes gemarineerde komkommer bovenop. Verdeel extra satésaus over de bovenkant van de aardappel. Herhaal dit met de andere aardappel.

7

Top de loaded potatos af met bosui en seroendeng.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kruimige aardappels
 2 el zonnebloemolie
 2 mini komkommers
 60 gr poedersuiker
 150 ml azijn
 1 ½ tl kurkuma
 100 gr gesneden witte kool
 40 gr kokosmelk
 80 gr satésaus
 1 bosui
 2 el seroendeng

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.

2

Snijd de komkommers in plakjes en meng 1/6e van de poedersuiker met 1/3e van de azijn. Laat de komkommerplakjes hierin marineren.

3

Meng de overige azijn en poedersuiker met kurkuma en breng het geheel aan de kook. Voeg de witte kool toe en laat 1 min. doorkoken. Haal van het vuur, giet af en laat afkoelen.

4

Meng de kokosmelk met de satésaus en snijd de bosui in dunne ringetjes.

5

Haal de aardappels uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.

6

Verdeel wat satésaus in de aardappel, gevolgd door de helft van de witte kool. Leg hier de helft van plakjes gemarineerde komkommer bovenop. Verdeel extra satésaus over de bovenkant van de aardappel. Herhaal dit met de andere aardappel.

7

Top de loaded potatos af met bosui en seroendeng.

Loaded potato met atjar en satésaus

Tip: Weinig tijd? Gebruik kant-en-klare atjar in plaats van de witte kool.

Bekijk ook andere varianten van deze loaded potato: met spekjes en cheddar of met gehakt en maïs.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.