Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Nachoschotel met verrassende guacamoles

nachoschotel

Bij een geslaagde borrel mag een nachoschotel met guacamole niet ontbreken. Met deze 3 verrassende varianten zet je een keer iets anders op tafel! In dit recept vind je een pittige versie voor de liefhebber, maar ook zoete varianten met ananas of granaatappelpitjes.

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop een heerlijke nachoschotel met 3 verschillende guacamoles maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten nachoschotel
 1 el olijfolie
 185 gr pulled oats
 1 zakje Santa Maria taco kruidenmix
 250 gr Santa Maria tortilla chips
 100 gr Santa Maria tomatensalsa, mild
 1 rode ui
 100 gr maïs, uit blik
 100 gr gemengde geraspte kaas
Ingrediënten guacamoles
 6 rijpe avocado's
 3 zakjes Santa Maria guacamole kruidenmix
 2 el fetakaas
 1 takje verse koriander
 2 el granaatappelpitjes
 1 rode peper
 2 el mangoblokjes
 1 rode ui
 1 middelgrote trostomaat
 2 el ananasblokjes
 1 limoen, sap

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de pulled oats en de tacokruiden toe en bak enkele minuten.

2

Verdeel de tortillachips over een ovenschotel en giet de tomatensalsa eroverheen. Verdeel de pulled oats hierover. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel, samen met de maïs en kaas over de salsa en pulled oats. Bak 5 min. in de oven totdat de kaas is gesmolten.

3

Prak de avocado’s samen met de guacamole kruidenmix en verdeel dit over 3 schaaltjes. Voor de eerste variant top je de guacamole af met fetakaas, verse koriander en granaatappelpitjes.

4

Snijd voor de tweede quacamole de rode peper in fijne ringetjes en meng met de mangoblokjes. Roer de helft van het mangomengsel door de avocado en gebruik de andere helft als topping voor de nacho’s.

5

Snipper voor de derde quacamole de rode ui en snijd de tomaat in blokjes. Meng dit met de ananasblokjes en breng op smaak met limoensap. Roer de helft van de salsa door het laatste schaaltje met avocado en gebruik de andere helft als topping voor de nacho’s.

6

Haal de nachoschotel uit de oven en top af met de toppings van guacamole naar keuze. Serveer de nachoschotel met de guacamoles.

Tip
In plaats van pulled oats kun je ook gehakt gebruiken.

Ingrediënten

Ingrediënten nachoschotel
 1 el olijfolie
 185 gr pulled oats
 1 zakje Santa Maria taco kruidenmix
 250 gr Santa Maria tortilla chips
 100 gr Santa Maria tomatensalsa, mild
 1 rode ui
 100 gr maïs, uit blik
 100 gr gemengde geraspte kaas
Ingrediënten guacamoles
 6 rijpe avocado's
 3 zakjes Santa Maria guacamole kruidenmix
 2 el fetakaas
 1 takje verse koriander
 2 el granaatappelpitjes
 1 rode peper
 2 el mangoblokjes
 1 rode ui
 1 middelgrote trostomaat
 2 el ananasblokjes
 1 limoen, sap

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de pulled oats en de tacokruiden toe en bak enkele minuten.

2

Verdeel de tortillachips over een ovenschotel en giet de tomatensalsa eroverheen. Verdeel de pulled oats hierover. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel, samen met de maïs en kaas over de salsa en pulled oats. Bak 5 min. in de oven totdat de kaas is gesmolten.

3

Prak de avocado’s samen met de guacamole kruidenmix en verdeel dit over 3 schaaltjes. Voor de eerste variant top je de guacamole af met fetakaas, verse koriander en granaatappelpitjes.

4

Snijd voor de tweede quacamole de rode peper in fijne ringetjes en meng met de mangoblokjes. Roer de helft van het mangomengsel door de avocado en gebruik de andere helft als topping voor de nacho’s.

5

Snipper voor de derde quacamole de rode ui en snijd de tomaat in blokjes. Meng dit met de ananasblokjes en breng op smaak met limoensap. Roer de helft van de salsa door het laatste schaaltje met avocado en gebruik de andere helft als topping voor de nacho’s.

6

Haal de nachoschotel uit de oven en top af met de toppings van guacamole naar keuze. Serveer de nachoschotel met de guacamoles.

Tip
In plaats van pulled oats kun je ook gehakt gebruiken.

Nachoschotel met verrassende guacamoles

Met de producten van Santa Maria kun je allerlei heerlijke gerechten maken, zo ook de zelfgemaakte tortizza! Kijk voor het recept hier!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Casa Silva Sauvignon Blanc Collecion: bij een pittige nachoschotel met een lekker romige guacamole kies ik graag een frisse witte wijn met veel smaak; zoals deze Chileense sauvignon blanc van Casa Silva.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.