Nachoschotel met geweldige guacamoles

nachoschotel

Een warme nachoschotel met gesmolten kaas, frisse guacamole en de heerlijkste toppings… loopt het water je al in de mond? Bij ons wel hoor! Varieer met geweldige guacamoles en je Tex Mex feestje is compleet!

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop een heerlijke nachoschotel met 3 verschillende guacamoles maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Prep Tijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten nachoschotel
 250 gr Santa Maria Nacho Chips
 185 gr pulled oats (of gebruik (vega) gehakt)
 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix Original
 1 el olijfolie
 100 gr Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
 100 gr mais uit blik
 1 rode ui
 100 gr gemengde geraspte kaas (het liefste Cheddar en jong belegen kaas)
Voor de feta-granaatappel guacamole
 2 rijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 2 el fetakaas
 2 el verse koriander
 2 el granaatappelpitjes
Voor de ‘Spicy Mango’ guacamole
 2 rijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 2 el mangoblokjes
 1 rode peper, in ringetjes
Voor de ‘Ananas Salsa’ guacamole
 2 rijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 2 el ananasblokjes (2 x 2 cm)
 1 rode ui, fijngesneden
 1 middelgrote trostomaat, in blokjes van ca. 2 x 2 cm
 1 limoen, sap
Keukenbenodigdheden
 Ovenschotel 20 x 30 cm
 Koekenpan
 Staafmixer (optioneel)

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de pulled oats en de tacokruiden toe en bak enkele minuten.

2

Verdeel de nacho’s over de ovenschotel en verdeel hier de salsa overheen, gevolgd door de pulled oats. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel, samen met de mais en kaas over de salsa en pulled oats. Bak gedurende 5 minuten in de oven.

3

Maak intussen de guacamole.

Voor de feta-granaatappel guacamole: Pureer of prak de avocado’s, samen met de guacamolemix. Top met de verse koriander, granaatappelpitjes en fetakaas. Hou je niet van koriander? Je kunt het achterwege laten of vervangen door platte peterselie.

Voor de ‘Spicy Mango’ guacamole: Meng de mango en de rode peper. Pureer of prak de avocado’s, samen met de guacamolemix. Roer de helft van het mango-mengsel erdoorheen en gebruik de andere helft als topping.

Voor de ‘Ananas Salsa’ guacamole: Meng de ananasblokjes, rode ui en tomaat. Breng op smaak met limoensap. Pureer of prak de avocado’s, samen met de guacamolemix. Roer de helft van de salsa erdoorheen en gebruik de andere helft als topping.

4

Haal de nachoschotel uit de oven en top eventueel met de toppings van jouw guacamole naar keuze. Serveer de nachoschotel met de guacamole en enjoy!

Ingrediënten

Ingrediënten nachoschotel
 250 gr Santa Maria Nacho Chips
 185 gr pulled oats (of gebruik (vega) gehakt)
 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix Original
 1 el olijfolie
 100 gr Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
 100 gr mais uit blik
 1 rode ui
 100 gr gemengde geraspte kaas (het liefste Cheddar en jong belegen kaas)
Voor de feta-granaatappel guacamole
 2 rijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 2 el fetakaas
 2 el verse koriander
 2 el granaatappelpitjes
Voor de ‘Spicy Mango’ guacamole
 2 rijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 2 el mangoblokjes
 1 rode peper, in ringetjes
Voor de ‘Ananas Salsa’ guacamole
 2 rijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 2 el ananasblokjes (2 x 2 cm)
 1 rode ui, fijngesneden
 1 middelgrote trostomaat, in blokjes van ca. 2 x 2 cm
 1 limoen, sap
Keukenbenodigdheden
 Ovenschotel 20 x 30 cm
 Koekenpan
 Staafmixer (optioneel)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de pulled oats en de tacokruiden toe en bak enkele minuten.

2

Verdeel de nacho’s over de ovenschotel en verdeel hier de salsa overheen, gevolgd door de pulled oats. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel, samen met de mais en kaas over de salsa en pulled oats. Bak gedurende 5 minuten in de oven.

3

Maak intussen de guacamole.

Voor de feta-granaatappel guacamole: Pureer of prak de avocado’s, samen met de guacamolemix. Top met de verse koriander, granaatappelpitjes en fetakaas. Hou je niet van koriander? Je kunt het achterwege laten of vervangen door platte peterselie.

Voor de ‘Spicy Mango’ guacamole: Meng de mango en de rode peper. Pureer of prak de avocado’s, samen met de guacamolemix. Roer de helft van het mango-mengsel erdoorheen en gebruik de andere helft als topping.

Voor de ‘Ananas Salsa’ guacamole: Meng de ananasblokjes, rode ui en tomaat. Breng op smaak met limoensap. Pureer of prak de avocado’s, samen met de guacamolemix. Roer de helft van de salsa erdoorheen en gebruik de andere helft als topping.

4

Haal de nachoschotel uit de oven en top eventueel met de toppings van jouw guacamole naar keuze. Serveer de nachoschotel met de guacamole en enjoy!

Nachoschotel met geweldige guacamoles

Met de producten van Santa Maria kun je allerlei heerlijke gerechten maken, zo ook de zelfgemaakte tortizza! Kijk voor het recept hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.