Open Lasagne Met Pompoen Spinazie En Paddenstoelen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen

Deze open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen is om te smullen! De verse roomkaas zorgt voor een heerlijk zachte toevoeging in combinatie met de hartige smaak van de paddenstoelen en het zoete van de pompoen.

Scroll naar beneden voor de video van de online workshop van dit gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm een grillpan op het vuur. Was de flespompoen en snijd in 6 plakken van ca. 0,5 cm dik. Smeer de plakken in met olie, wat paprikapoeder en zout. Grill de plakken ongeveer 10 min. per kant zodat deze mooie grillstrepen hebben, gaar en stevig zijn. Besprenkel de tomaatjes met wat olie. Leg deze in de grillpan bij de pompoen wanneer de plakken bijna gaar zijn.
2
Bak de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Doe, zodra de spinazie geslonken is, deze in een bolzeef en druk het vocht eruit. Doe de spinazie terug in de pan en voeg hier een flinke eetlepel kruidenkaas aan toe en roer door.
3
Kook de lasagnevellen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek rondjes uit ter grootte van de flespompoen.
4
Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak bruin in een hete koekenpan met wat zout en een scheutje olie.
5
Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje kruidenkaas op, gevolgd door wat paddenstoelen. Leg hier het ronde lasagnevel op gevolgd door een schep van het spinaziemengsel. Herhaal dit 2 keer en maak af met een derde plak pompoen. Smeer ook hier kruidenkaas op en top af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten, een beetje peper en basilicum.
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij deze open lasagne kan je het beste een witte wijn serveren. Een hele mooie combinatie is de San Luccardi Grecanico Terre Siciliane. De grecanico druif resulteert in een wijn met tonen van appel, citrus en bloemen. Een heerlijk verfrissende en sappige wijn die ideaal is om te schenken bij deze lasagne.

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Online workshop

Foodie Eefje van EEFSFOOD leert je in een online workshop deze heerlijke open lasagne maken. Check de workshop via de video.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Selderij
  • Ei
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via