Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen

Deze open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen is om te smullen! De verse roomkaas zorgt voor een heerlijk zachte toevoeging in combinatie met de hartige smaak van de paddenstoelen en het zoete van de pompoen.

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop deze heerlijke open lasagne maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 flespompoen
 Olie
 1 tl paprikapoeder
 Peper en zout
 6 cherrytomaatjes
 200 gr spinazie
 150 gr Boursin knoflook & fijne kruiden
 4 verse lasagnevellen
 200 gr gemengde paddenstoelen
 1 el geroosterde pijnboompitten
 4 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze
1

Verwarm een grillpan op het vuur. Was de flespompoen en snijd in 6 plakken van ca. 0,5 cm dik. Smeer de plakken in met olie, wat paprikapoeder en zout. Grill de plakken ongeveer 10 min. per kant zodat deze mooie grillstrepen hebben, gaar en stevig zijn. Besprenkel de tomaatjes met wat olie. Leg deze in de grillpan bij de pompoen wanneer de plakken bijna gaar zijn.

2

Bak de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Doe, zodra de spinazie geslonken is, deze in een bolzeef en druk het vocht eruit. Doe de spinazie terug in de pan en voeg hier een flinke eetlepel kruidenkaas aan toe en roer door.

3

Kook de lasagnevellen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek rondjes uit ter grootte van de flespompoen.

4

Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak bruin in een hete koekenpan met wat zout en een scheutje olie.

5

Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje kruidenkaas op, gevolgd door wat paddenstoelen. Leg hier het ronde lasagnevel op gevolgd door een schep van het spinaziemengsel. Herhaal dit 2 keer en maak af met een derde plak pompoen. Smeer ook hier kruidenkaas op en top af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten, een beetje peper en basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 flespompoen
 Olie
 1 tl paprikapoeder
 Peper en zout
 6 cherrytomaatjes
 200 gr spinazie
 150 gr Boursin knoflook & fijne kruiden
 4 verse lasagnevellen
 200 gr gemengde paddenstoelen
 1 el geroosterde pijnboompitten
 4 blaadjes verse basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm een grillpan op het vuur. Was de flespompoen en snijd in 6 plakken van ca. 0,5 cm dik. Smeer de plakken in met olie, wat paprikapoeder en zout. Grill de plakken ongeveer 10 min. per kant zodat deze mooie grillstrepen hebben, gaar en stevig zijn. Besprenkel de tomaatjes met wat olie. Leg deze in de grillpan bij de pompoen wanneer de plakken bijna gaar zijn.

2

Bak de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Doe, zodra de spinazie geslonken is, deze in een bolzeef en druk het vocht eruit. Doe de spinazie terug in de pan en voeg hier een flinke eetlepel kruidenkaas aan toe en roer door.

3

Kook de lasagnevellen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek rondjes uit ter grootte van de flespompoen.

4

Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak bruin in een hete koekenpan met wat zout en een scheutje olie.

5

Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje kruidenkaas op, gevolgd door wat paddenstoelen. Leg hier het ronde lasagnevel op gevolgd door een schep van het spinaziemengsel. Herhaal dit 2 keer en maak af met een derde plak pompoen. Smeer ook hier kruidenkaas op en top af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten, een beetje peper en basilicum.

Open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Lucarelli Rosso Puglia: Een blend van Sangiovese, Malvasia en Anglianico die perfect samengaat met volle en zoete smaak van pompoen, maar tegelijkertijd zachte tannines heeft die de het gerecht niet zullen overheersen.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.