Open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen

Warm of als lauwwarme salade; deze open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen is om te smullen! De verse roomkaas zorgt voor een heerlijk zachte toevoeging in combinatie met de hartige smaak van de paddenstoelen en het zoete van de pompoen.

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop deze heerlijke open lasagne maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 flespompoen
 150 gr Boursin knoflook & fijne kruiden
 200 gr verse spinazie
 200 gr gemengde paddenstoelen
 2 (verse) lasagnevellen
 1 el pijnboompitten, geroosterd
 6 cherrytomaatjes, 2 takjes met ieder 3 tomaten
 2 topjes basilicumblaadjes
 1 tl paprikapoeder
 Peper & zout
 (Olijf)olie
Keukenbenodigdheden
 Grillpan
 2 koekenpannen
 Kookpan
 Bolzeef
 Koekjessteker of kookring (ter grootte van de diameter van je flespompoen)

Bereidingswijze
1

Zet de grillpan op het vuur om warm te laten worden. Heb je geen grillpan? Gebruik dan je oven met grillfunctie of een contactgrill.

2

Was de flespompoen en snijd in 6 plakken van ca. 0,5 cm dik. De schil kun je er prima aan laten zitten, deze is eetbaar. Smeer de plakken in met olie en een beetje paprikapoeder en zout. Grill er mooie streepjes op. Dit duurt zo'n 10 minuten per kant. De pompoen is dan gaar maar nog wel stevig. Wil je het zachter hebben? Kook de plakken dan ongeveer 5 minuten voor.

3

In de tussentijd bak je de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Wanneer de spinazie geslonken is doe je het in een bolzeef en druk je zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de spinazie terug in de pan en voeg hier een flinke eetlepel Boursin knoflook & fijne kruiden aan toe. Roer de roomkaas erdoorheen tot een heerlijk romige spinazie.

4

Breng een pan water aan de kook en kook de lasagnevellen volgens de verpakking. Kijk vooraf even of je met je kookring of koekjessteker twee rondjes uit één lasagnevel kunt halen. De grootte daarvan verschilt namelijk nog wel eens. Wanneer de lasagnevellen al dente zijn, steek je de rondjes uit.

5

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak deze bruin met een beetje zout en een scheutje olie in een hete koekenpan.

6

Wanneer de pompoen plakken bijna klaar zijn besprenkel je de tomaatjes met wat olie en leg je die erbij in de grillpan.

7

Zet alle pannen opnieuw aan om alles goed op te warmen en leg de ronde pastavellen nog even terug in het warme water.

8

Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje Boursin op gevolgd door wat paddenstoelen. Leg hier het ronde pastavel op gevolgd door een schep van de spinazie. Herhaal dit twee keer en maak af met de derde plak pompoen. Smeer ook hier Boursin op en top af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en een beetje vers gedraaide peper en de basilicumtopjes. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 flespompoen
 150 gr Boursin knoflook & fijne kruiden
 200 gr verse spinazie
 200 gr gemengde paddenstoelen
 2 (verse) lasagnevellen
 1 el pijnboompitten, geroosterd
 6 cherrytomaatjes, 2 takjes met ieder 3 tomaten
 2 topjes basilicumblaadjes
 1 tl paprikapoeder
 Peper & zout
 (Olijf)olie
Keukenbenodigdheden
 Grillpan
 2 koekenpannen
 Kookpan
 Bolzeef
 Koekjessteker of kookring (ter grootte van de diameter van je flespompoen)

Instructies

Bereidingswijze
1

Zet de grillpan op het vuur om warm te laten worden. Heb je geen grillpan? Gebruik dan je oven met grillfunctie of een contactgrill.

2

Was de flespompoen en snijd in 6 plakken van ca. 0,5 cm dik. De schil kun je er prima aan laten zitten, deze is eetbaar. Smeer de plakken in met olie en een beetje paprikapoeder en zout. Grill er mooie streepjes op. Dit duurt zo'n 10 minuten per kant. De pompoen is dan gaar maar nog wel stevig. Wil je het zachter hebben? Kook de plakken dan ongeveer 5 minuten voor.

3

In de tussentijd bak je de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Wanneer de spinazie geslonken is doe je het in een bolzeef en druk je zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de spinazie terug in de pan en voeg hier een flinke eetlepel Boursin knoflook & fijne kruiden aan toe. Roer de roomkaas erdoorheen tot een heerlijk romige spinazie.

4

Breng een pan water aan de kook en kook de lasagnevellen volgens de verpakking. Kijk vooraf even of je met je kookring of koekjessteker twee rondjes uit één lasagnevel kunt halen. De grootte daarvan verschilt namelijk nog wel eens. Wanneer de lasagnevellen al dente zijn, steek je de rondjes uit.

5

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak deze bruin met een beetje zout en een scheutje olie in een hete koekenpan.

6

Wanneer de pompoen plakken bijna klaar zijn besprenkel je de tomaatjes met wat olie en leg je die erbij in de grillpan.

7

Zet alle pannen opnieuw aan om alles goed op te warmen en leg de ronde pastavellen nog even terug in het warme water.

8

Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje Boursin op gevolgd door wat paddenstoelen. Leg hier het ronde pastavel op gevolgd door een schep van de spinazie. Herhaal dit twee keer en maak af met de derde plak pompoen. Smeer ook hier Boursin op en top af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en een beetje vers gedraaide peper en de basilicumtopjes. Smullen maar!

Open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.