Orzo met pompoen en spinazie

Orzo

Orzo, kende jij het al? Deze pastasoort is qua formaat te vergelijken met een rijstkorrel en wordt daardoor ook vaak zo behandeld. Neem bijvoorbeeld ons gerecht met orzo, pompoen en spinazie. Door de orzo eerst te roerbakken en vervolgens te koken in groentebouillon lijkt de bereiding heel erg op die van een risotto. Absoluut het proberen waard wat ons betreft!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 50 gr cashewnoten
 50 gr roomboter
 350 gr orzo
 700 ml groentebouillon
 400 gr pompoenblokjes
 10 takjes platte peterselie
 400 gr spinazie
 125 gr vegetarische spekblokjes
 75 gr geraspte kaas
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan
 Koekenpan met deksel
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verhit een droge hapjespan en rooster de cashewnoten 2 minuten. Haal vervolgens uit de pan en zet apart.

2

Verhit de helft van de roomboter in de hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo met deksel op de pan in 10-12 minuten droog. Roer regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem vastkoekt.

3

Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan en voeg 4 el water toe. Bak de pompoenblokjes met een deksel op de pan in 6-8 minuten zacht.

4

Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en de spinazie toe aan de pompoen en roer tot de spinazie geslonken is. Bak intussen de vegetarische spekblokjes uit in een koekenpan.

5

Roer 50 gram geraspte kaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de orzo met de vegetarische spekjes, pompoen en spinazie. Top af met de resterende kaas en de geroosterde cashewnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 50 gr cashewnoten
 50 gr roomboter
 350 gr orzo
 700 ml groentebouillon
 400 gr pompoenblokjes
 10 takjes platte peterselie
 400 gr spinazie
 125 gr vegetarische spekblokjes
 75 gr geraspte kaas
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Hapjespan
 Koekenpan met deksel
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit een droge hapjespan en rooster de cashewnoten 2 minuten. Haal vervolgens uit de pan en zet apart.

2

Verhit de helft van de roomboter in de hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo met deksel op de pan in 10-12 minuten droog. Roer regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem vastkoekt.

3

Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan en voeg 4 el water toe. Bak de pompoenblokjes met een deksel op de pan in 6-8 minuten zacht.

4

Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en de spinazie toe aan de pompoen en roer tot de spinazie geslonken is. Bak intussen de vegetarische spekblokjes uit in een koekenpan.

5

Roer 50 gram geraspte kaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de orzo met de vegetarische spekjes, pompoen en spinazie. Top af met de resterende kaas en de geroosterde cashewnoten.

Orzo met pompoen en spinazie

Ben jij op zoek naar nog meer heerlijke vegetarische recepten? Check ze hier! Een echte aanrader is onze rode bietenwrap met linzen en cottage cheese.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.