Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pintxo met gebakken mozzarella

Pintxos zijn kleine hapjes geserveerd op een stukje brood. Je kunt eindeloos variëren met toppings, ideaal wanneer je niet kunt kiezen dus! Wij geven graag een eigen draai aan deze hapjes en geven je maar liefst 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella. Lekker!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 Stevig spelt brood, ongesneden
 Stevig rogge brood, ongesneden
 15 ml olijfolie
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 10 gr basilicum
 10 gr peterselie
 1 el kappertjes
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 3 el bloem
 1 ei
 75 gr panko (Japans paneermeel)
 1 bol mozzarella
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Hakmolen of vijzel
 3 Kommetjes
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.

2

Schil de sjalot en hak in grove stukken. Pel het teentje knoflook en hak grof. Meng in een hakmolen of vijzel de basilicum, peterselie, sjalot, knoflook, kappertjes en 2 el olijfolie tot een pesto. Voeg naar smaak peper en zout toe.

3

Zet 3 kommetjes klaar: 1 met bloem, 1 met een losgeklopt ei en 1 met panko. Snijd de mozzarella in 8 plakjes, haal door de bloem, daarna door het ei en dan door de panko.

4

Bak de mozzarella in een koekenpan met wat olijfolie 1,5 minuut aan iedere kant goudbruin.

5

Halveer de plakjes mozzarella. Leg de mozzarella op de broodjes en schep er wat pesto op.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Stevig spelt brood, ongesneden
 Stevig rogge brood, ongesneden
 15 ml olijfolie
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 10 gr basilicum
 10 gr peterselie
 1 el kappertjes
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 3 el bloem
 1 ei
 75 gr panko (Japans paneermeel)
 1 bol mozzarella
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Hakmolen of vijzel
 3 Kommetjes
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.

2

Schil de sjalot en hak in grove stukken. Pel het teentje knoflook en hak grof. Meng in een hakmolen of vijzel de basilicum, peterselie, sjalot, knoflook, kappertjes en 2 el olijfolie tot een pesto. Voeg naar smaak peper en zout toe.

3

Zet 3 kommetjes klaar: 1 met bloem, 1 met een losgeklopt ei en 1 met panko. Snijd de mozzarella in 8 plakjes, haal door de bloem, daarna door het ei en dan door de panko.

4

Bak de mozzarella in een koekenpan met wat olijfolie 1,5 minuut aan iedere kant goudbruin.

5

Halveer de plakjes mozzarella. Leg de mozzarella op de broodjes en schep er wat pesto op.

Pintxo met gebakken mozzarella

Benieuwd naar onze andere pintxos recepten? Bekijk hier onze pintxo met serranoham en walnootpesto en hier de pintxo met avocado en feta!

pintxos

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.