Pintxo met serranoham en walnootpesto

Pintxos zijn kleine hapjes geserveerd op een stukje brood. Je kunt eindeloos variëren met toppings, ideaal wanneer je niet kunt kiezen dus! Wij geven graag een eigen draai aan deze hapjes en geven je maar liefst 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella. Lekker!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 Stevig spelt brood, ongesneden
 Stevig rogge brood, ongesneden
 15 ml olijfolie
 1 teentje knoflook
 80 gr walnoten
 80 ml walnootolie
 4 el mascarpone
 Peper en zout
 40 gr serranoham
 40 gr rucola slamelange
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Hakmolen of vijzel
 Bakblik

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.

2

Hak de knoflook grof. Mix in een hakmolen of vijzel de walnoten, knoflook, walnootolie en mascarpone tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de serranoham op een bakblik en bak 6 minuten op 180℃ in de oven krokant. Dep de serranoham vervolgens droog en breek in stukjes.

4

Besmeer het geroosterd brood met de walnotenpesto, leg er wat sla op en verdeel hier vervolgens de serranoham overheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Stevig spelt brood, ongesneden
 Stevig rogge brood, ongesneden
 15 ml olijfolie
 1 teentje knoflook
 80 gr walnoten
 80 ml walnootolie
 4 el mascarpone
 Peper en zout
 40 gr serranoham
 40 gr rucola slamelange
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Hakmolen of vijzel
 Bakblik

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.

2

Hak de knoflook grof. Mix in een hakmolen of vijzel de walnoten, knoflook, walnootolie en mascarpone tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de serranoham op een bakblik en bak 6 minuten op 180℃ in de oven krokant. Dep de serranoham vervolgens droog en breek in stukjes.

4

Besmeer het geroosterd brood met de walnotenpesto, leg er wat sla op en verdeel hier vervolgens de serranoham overheen.

Pintxo met serranoham en walnootpesto

Benieuwd naar onze andere pintxos recepten? Bekijk hier onze pintxo met avocado en feta en hier de pintxo met gebakken mozzarella!

pintxos

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.