Pintxos zijn kleine hapjes geserveerd op een stukje brood. Je kunt eindeloos variรซren met toppings, ideaal wanneer je niet kunt kiezen dus! Wij geven graag een eigen draai aan deze hapjes en geven je maar liefst 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella. Lekker!
Verwarm de oven voor op 180โ. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.
Hak de knoflook grof. Mix in een hakmolen of vijzel de walnoten, knoflook, walnootolie en mascarpone tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de serranoham op een bakblik en bak 6 minuten op 180โ in de oven krokant. Dep de serranoham vervolgens droog en breek in stukjes.
Besmeer het geroosterd brood met de walnotenpesto, leg er wat sla op en verdeel hier vervolgens de serranoham overheen.
Ingrediรซnten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180โ. Snijd de broden in dikke plakken van 1 cm. Snijd iedere plak vervolgens in bite-size stukjes, leg op een rooster of bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak gedurende 6 minuten.
Hak de knoflook grof. Mix in een hakmolen of vijzel de walnoten, knoflook, walnootolie en mascarpone tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de serranoham op een bakblik en bak 6 minuten op 180โ in de oven krokant. Dep de serranoham vervolgens droog en breek in stukjes.
Besmeer het geroosterd brood met de walnotenpesto, leg er wat sla op en verdeel hier vervolgens de serranoham overheen.
Benieuwd naar onze andere pintxos recepten? Bekijk hier onze pintxo met avocado en feta en hier de pintxo met gebakken mozzarella!

Laat een reactie achter