In samenwerking met:
Aardappelsalade Met Haring En Radijs 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappelsalade met haring en radijs

Wanneer de Hollandse nieuwe er weer is kun je ons ervoor wakker maken! Deze aardappelsalade met haring en radijs van DekaMarkt is ook een echte aanrader. Leuk als avondmaaltijd, maar ook heel passend als bijgerecht voor bij de barbecue. Echt eens iets anders!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept aardappelsalade met haring en radijs

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Was de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 5 min.
3
Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook en kook de doperwten in 4 min. beetgaar. Giet de doperwten af.
4
Snijd de kropsla grof. Maak de haring schoon en snijd deze in stukken van 3 cm. Snijd het loof van de radijs en snijd in parten.
5
Verhit een pan met de olijfolie en bak de aardappelen in 6 min. goudbruin. Draai het vuur laag en voeg het limoensap en de limoenrasp toe. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de aardappelen met de kropsla, doperwten en radijs. Verdeel dit over de borden en garneer met de haring en hüttenkäse. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: bewaar het loof van de radijs en voeg deze toe als extra garnering.

Tip: lekker voor bij de BBQ.

Hollandse nieuwe, een favoriet bij velen

Haring is een van de meest bekende en populaire vissoorten in Nederland. Vooral de ‘Hollandse nieuwe’ haring, die elk jaar in juni wordt gevangen en verkocht, is een nationale delicatesse.

Haring wordt traditioneel gegeten door de vis bij de staart vast te houden en het dan in één hap naar binnen te werken. Dit wordt ook wel ‘haring happen’ genoemd en het is een gezellige en typisch Nederlandse traditie.

De Hollandse nieuwe haring wordt gevangen in de Noordzee en direct na vangst schoongemaakt en ingevroren. Het invriezen van de haring is belangrijk om de vis langer vers te houden en de smaak te behouden. De haring wordt daarna verkocht bij viswinkels en kraampjes op straat.

Hollandse nieuwe heeft een kenmerkende smaak en textuur, met een zachte, vette textuur en een licht zilte smaak. Het wordt vaak geserveerd met uitjes, augurken en roggebrood. Ook wordt het soms geserveerd met een schijfje citroen, waardoor de smaak van de haring nog verder wordt versterkt.

Haring is niet alleen heerlijk, maar ook gezond. Het bevat veel omega-3 vetzuren en eiwitten, waardoor het een goede bron is van voedingsstoffen. Als je in Nederland bent, vergeet dan niet om een haring te proberen, vooral tijdens het haringseizoen in juni!

Andere recepten met haring

Houd je van haring? Probeer dan ook zeker dit broodje haring met rode bietjes en deze andijviestamppot met gebakken haring en kerrie. Combinaties waar je zelf waarschijnlijk niet meteen aan denkt, maar juist daardoor heel leuk (én lekker!) om te proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via