In samenwerking met:
Broodje braadworst met bloemkool piccalilly
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Broodje braadworst met bloemkoolpiccalilly

Met dit recept maak je jouw eigen piccalilly, hoe leuk is dat? We kiezen voor een variant met bloemkool en wortel. Een gezondere keuze en ontzettend lekker! De Franse mosterd en witte wijnazijn zorgen voor het zuurtje in de piccalilly. Superlekker op het broodje braadworst!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept broodje braadworst met bloemkoolpiccalilly

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Snijd de bloemkool in roosjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd deze in blokjes van 1 cm.
2
Verhit een pan met de helft van de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de groenten 5 min. Voeg de kerriepoeder, bloem en mosterd toe en roer 5 min. door op laag vuur. Voeg de witte wijnazijn en het water toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 min. koken.
3
Laat de piccalilly 50 min. afkoelen in de koelkast.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Bak de stokbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Snijd ondertussen de braadworst in stukken van 2 cm. Verhit een pan met de overige zonnebloemolie en bak de braadworst in 5 min. gaar.
5
Halveer de stokbroden en snijd aan twee zijden schuin in tot halverwege. Verwijder het losgesneden stuk stokbrood en vul met de veldsla, braadworst en piccalilly.

Tip: bewaar de overige piccalilly in een weckpot in de koelkast. Bewaar deze maximaal 2 weken.
Tip: voeg 1 el suiker toe aan de piccalilly om deze zoeter te maken.
Tip: maak van de losse stokbroodstukjes croutons.

Alles over piccalilly

Piccalilly is een heerlijke en pittige groente- en mosterdsaus die zijn oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk. Het werd voor het eerst gepopulariseerd in de 17e eeuw en heeft zijn wortels in de Indiase pickles die door Britse kolonisten werden geïntroduceerd. Het woord ‘piccalilly’ is waarschijnlijk afgeleid van het Hindoestaanse woord ‘pickles’, dat verwijst naar ingelegde groenten.

De saus wordt traditioneel gemaakt door een mix van groenten, zoals bloemkool, uien, augurken en soms courgette, paprika of wortels, in azijn in te leggen. Daarna worden ze vermengd met mosterd, kurkuma, mosterdzaad en andere kruiden en specerijen om de kenmerkende smaak en gele kleur te verkrijgen.

Piccalilly wordt vaak geserveerd als smaakmaker bij vleesgerechten zoals ham, worstjes, rosbief en pastei. Het geeft een heerlijke pittige en zure toets aan deze gerechten. Daarnaast is het een geweldige aanvulling op sandwiches, hamburgers en hotdogs, waardoor ze een smakelijke twist krijgen. Sommige mensen mengen het zelfs door salades om extra pit toe te voegen.

De veelzijdigheid en unieke smaak van piccalilly hebben ervoor gezorgd dat het een geliefde en traditionele toevoeging is aan vele Britse gerechten, en het blijft een favoriet bij mensen over de hele wereld die van hartige en pittige smaken houden.

Naast het serveren van piccalilly op een broodje zoals in dit recept, kun je het ook verwerken in een gerecht zoals deze vispastei met piccalilly. Superlekker in combinatie met de zalm en aardappelpuree!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via