In samenwerking met:
Cocktailtrostomatengnocchi met chorizo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Cocktailtrostomatengnocchi met chorizo

Een enorm smaakvol gerecht waar je maar 8 ingrediënten voor nodig hebt, dat is deze gnocchi met cocktailtrostomaten en chorizo. Doordat je alle ingrediënten in één pan bereid en kookt, komen de smaken heel mooi samen. Een aanrader!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept cocktailtrostomatengnocchi met chorizo

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de chorizo in blokjes van 2 cm.
2
Verhit een pan met de olijfolie en bak de chorizo 5 min. Voeg de helft van de tomaten, plakjes olijf, gnocchi, kippenbouillontablet en water toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
3
Roer de rest van de tomaten en de spinazie door de gnocchi en serveer.

Tip: je kunt de gnocchi ook in een ovenschaal bereiden. Verdeel alle ingrediënten over een ovenschaal en bereid in de oven.

Waar komt gnocchi vandaan?

Gnocchi vindt zijn oorsprong in Italië, waar het al eeuwenlang een geliefde pastasoort is. De exacte herkomst van gnocchi is niet helemaal duidelijk, maar het wordt aangenomen dat het gerecht voor het eerst werd gemaakt in de Noord-Italiaanse regio Lombardije.

De naam ‘gnocchi’ is afgeleid van het Italiaanse woord ‘nocchio’, wat knoest of knoop betekent. Dit verwijst naar de vorm van de kleine pastakussentjes, die vaak geribbeld zijn. Gnocchi werd traditioneel gemaakt met aardappelen, meel en soms eieren. Het gerecht verspreidde zich over heel Italië en ontwikkelde zich tot verschillende regionale varianten, afhankelijk van de lokale ingrediënten en culinaire tradities.

Tegenwoordig zijn gnocchi in veel landen populair en worden ze vaak gemaakt van aardappelen, tarwemeel, semolina of ricotta. Ze worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen, zoals tomatensaus, pesto, boter en salie, of romige sauzen. Echte aanrader voor gnocchi gerechten zijn deze krokante gnocchi met raapstelen in romige witte wijnsaus, gnocchi carbonara en ricotta gnocchi met broccolipesto.

Hoe wordt gnocchi gemaakt?

Gnocchi, die heerlijke Italiaanse pastakussentjes, worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Het begint allemaal met het zorgvuldig kiezen van aardappelen met een hoog zetmeelgehalte. Deze aardappelen worden gekookt tot ze zacht en gaar zijn, en vervolgens fijngestampt tot een fluweelzachte puree. In deze warme puree wordt bloem toegevoegd, en soms wordt er een ei in het deeg verwerkt voor een extra romige textuur.

Vervolgens wordt het deeg gerold tot een lange slang en in kleine stukjes gesneden. Deze stukjes worden vervolgens gerold over de tanden van een vork, waardoor de kenmerkende ribbels ontstaan. Deze ribbels vangen later de heerlijke saus op, die zich tussen elk kussentje nestelt.

De gnocchi zijn nu klaar om te koken. Doe ze in een kokende pan met gezouten water en wacht tot ze boven drijven. Dit betekent dat ze klaar zijn!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via