In samenwerking met:
WSB Jamaican Jerk - Gemarineerde kipfilet met pitabrood en aardappelpartjes (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemarineerde kipfilet met pitabrood en aardappelpartjes

De groenten die lauwwarm in de pitabroodjes geserveerd worden zorgen er voor dat het gerecht niet te zwaar is. De aardappelpartjes zorgen voor een leuke variatie op de standaard salade die vaak bij een pitabroodje wordt geserveerd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept gemarineerde kipfilet met pitabrood en aardappelpartjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik en marineer deze met 1/3 van de olijfolie en de Verstegen World Spice Blend Jamaican Jerk, zet dit vervolgens in de koelkast voor 10 min.
2
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn, halveer de cherrytomaat en snijd de paprika in repen van 1 cm dik.
3
Verwarm een pan met olijfolie en bak hier de knoflook en rode ui in 3 min. goudbruin. Voeg hier vervolgens de paprika repen aan toe en bak deze voor 5 min. mee. Zet het vuur uit en voeg hier de cherrytomaten aan toe.
4
Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak hier de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en bak de aardappelpartjes in 7 min. goudbruin voeg hier naar smaak peper en zout aan toe.
5
Leg ondertussen de pitabroodjes op een ovenrek en bak deze volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voor verwarmde oven.
6
Vul de pitabroodjes met de kip en lauwwarme groenten en serveer hier de aardappelpartjes bij.

Tip: voor een vegetarische variant vervang je de kip door aubergine. Deze marineer je voor 10 minuten met de Verstegen World Spice Blend Jamaican Jerk en de olijfolie. Bak deze vervolgens samen de andere groenten gaar.

Marineren van vlees of groenten

Kipfilet marineren is een populaire techniek om de smaak en textuur van het vlees te verbeteren. Bij het marineren van kipfilet worden de stukjes vlees geweekt in een mengsel van kruiden, specerijen, zuren en oliën, zodat de smaken diep doordringen in het vlees. Het marineren van kipfilet kan variëren van enkele minuten tot enkele uren, afhankelijk van de gewenste intensiteit van de smaak.

Een basismarinade voor kipfilet bestaat meestal uit een combinatie van olie, zoals olijfolie, en zuren, zoals citroensap of azijn. Deze ingrediënten helpen de smaak in het vlees te trekken en zorgen ervoor dat de kipfilet malser wordt. Je kunt ook verschillende kruiden en specerijen toevoegen, zoals knoflook, uienpoeder, paprikapoeder, oregano, tijm, peper en zout, om de marinade op smaak te brengen.

Na het marineren kun je de kipfilet op verschillende manieren bereiden, zoals bakken, grillen of braden. Het marineren van kipfilet is een eenvoudige en effectieve manier om de smaak en textuur van het vlees te verbeteren, en het opent een wereld aan mogelijkheden voor heerlijke gerechten.

Marineren is niet alleen voor vlees, maar kan ook worden toegepast op groenten om ze op smaak te brengen.  Probeer deze aubergine tosti, bij dit recept is de aubergine op smaak gebracht met olijfolie, knoflook en een snufje zout. Of probeer deze Italiaanse traybake. Door de rozemarijn en oregano krijgt de traybake een lekkere, Italiaanse touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via