Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is geheel vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten, mis je in dit recept het vlees absoluut niet.
Mijn menu planner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Snijd de kastanjechampignons grof. Hak de ui, knoflook en champignons fijn in een keukenmachine. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak het champignonmengsel 5 min.
2
Giet de bonen af en spoel om met water. Hak de walnoten grof. Meng de bonen en walnoten met het champignon-uienmengsel en breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het groentemengsel, bestrooi met kaas en bak 20 min. in de oven.
4
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Haal de paprika’s uit de oven en garneer met de bosui.
Manlief is geen fan van vegetarisch voedsel, maar dit ging erin. Hij dacht wrs. dat het paddenstoelenmengsel gehakt was 🤭. Ik vond het heerlijk
B
Brenda
Hi Anne,
Wat leuk dat je ons laat weten dat het heeft gesmaakt! Tof om te horen dat dit recept ook bij niet vegetarier in de smaak valt ;).
Groet Brenda
Reacties
Plaats nieuwe reactie