Insalata Di Polpo Con Patate
Niveau
Gemiddeld
Tijd
38 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Insalata di polpo con patate

Insalata di polpo con patate, oftewel een heerlijk salade recept met octopus en aardappelen, is een typisch gerecht uit de Mediterrane keuken, gemaakt met malse octopus, aardappelen en een eenvoudige dressing van olijfolie, citroen en verse peterselie. Het is een frisse en lichte antipasto die delicate smaken en een aangename textuur combineert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept insalata di polpo con patate

Kookmodus
Bereidingstijd
38 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ½ van de olijfolie, het uienpoeder en wat peper en zout. Schuif voor 20 min. in de oven en laat 10 min. afkoelen.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Verhit ½ van de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de octopus in 7 min. rondom goudbruin met wat peper en zout. Haal de octopus uit de pan en snijd de octopustentakels in stukken ter grootte van de aardappelpartjes. Laat ook 10 min. afkoelen.
3
Snijd de romaine sla grof en de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn. Doe de sla, tomaat, olijven, aardappel en octopus samen in een kom. Pers het sap uit de citroen en voeg samen met de overige olijfolie, peterselie en wat peper en zout toe aan de salade. Mix alles door elkaar en serveer.

Inktvis of octopus, wat is nu het verschil?

Hoewel we vaak inktvis en octopus van elkaar onderscheiden, is dat eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Octopus is namelijk één van de 300 verschillende soorten inktvis die je hebt. Je kan dus helemaal niet spreken van dé inktvis, omdat het een overkoepelende soortnaam is! Naast de octopus behoren bijvoorbeeld de zeekat en pijlinktvis tot de inktvissoorten. En hoewel deze onder de inktvissoorten vallen, zijn niet alle inktvissen hetzelfde. Zo heeft de octopus maar acht tentakels, terwijl alle andere inktvissen er tien hebben. Een ander verschil is dat inktvissoorten niet altijd giftig zijn, terwijl de octopus overduidelijk giftig is. Kortom: wanneer we spreken over de octopus, spreken we over een inktvis!

Recepten met inktvis

Denk je nu, ik heb eigenlijk wel zin in een recept met inktvis? We hebben er genoeg voor je klaarstaan! Zo is deze insalata di polpo con patate een heerlijk recept met aardappelpartjes, octopus en een zelfgemaakte dressing op basis van olijfolie, citroensap en verse peterselie. Ook altijd lekker: calamares. Deze klassieke inktvisringen zijn vooral in Spanje populair, maar je kan ze ook heel gemakkelijk zelf bereiden op de barbecue. Liever een Italiaans gerecht? Maak dan deze zeevruchtenrisotto. Een heerlijk romig risotto recept wat heerlijk is om te serveren als recept voor het avondeten! Makkelijk, lekker en vol met diverse schaal- en schelpdieren en óók inktvis. Of wat dacht je van een pittig vispannetje met ‘nduja? Aan het vispannetje voegen wij onder andere zalm, inktvis en Zeeuwse mosselen toe. Heerlijk!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via