De kippendijspiezen zijn licht pittig van smaak door de Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala. Doordat er yoghurt gebruikt wordt in de marinade komt dit in een perfecte smaak balans.
Tip: vervang de kippendij door vegetarische kipstukjes en marineer deze alleen met Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala voor 10 minuten. Rijg deze met de groenten aan de spiezen en bak deze in 7 minuten goudbruin.
Naanbrood is een traditioneel platbrood en komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië, met name uit landen als India, Pakistan, Afghanistan en Iran. Het woord “naan” is afgeleid van het Perzische woord “non”, wat “brood” betekent. Naanbrood wordt al eeuwenlang geconsumeerd en is een belangrijk onderdeel van de lokale keukens en culturen in deze regio’s.
In India is naanbrood een populair lekkernij en wordt vaak geassocieerd met tandoori-gerechten. Naan wordt traditioneel bereid in een tandoor, een kleioven die wordt verhit met houtskool. Het deeg wordt aan de binnenwand van de tandoor geplakt, waardoor het brood een unieke smaak en textuur krijgt. Je hebt verschillende smaken naan, namelijk: naturel, knoflook of koriander.
In de culturen waar naanbrood belangrijk voedsel is, wordt het vaak gedeeld tijdens maaltijden. Het wordt gegeten met verschillende curry’s, dal (linzengerecht), kebabs en andere traditionele gerechten. Naanbrood heeft ook een symbolische betekenis: het vertegenwoordigt gastvrijheid, warmte en verbondenheid.
Het bereiden van naanbrood is vaak een ambachtelijke vaardigheid die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het kneden en vormen van het deeg vereist precisie en ervaring om de juiste consistentie en luchtigheid te bereiken. In sommige gemeenschappen worden speciale naanbakkers beschouwd als meesters in hun vak.
Ook is het heerlijk om naanbrood te vullen met verschillende ingrediënten. Probeer deze naanbrood gevuld met BBQ groenten en frisse yoghurt dip eens, dit heerlijke vegetarische gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Naanbrood zie je ook vaak als een bijgerecht, zo ook bij deze bloemkool tikka masala met naantosti’s. Deze naantosti’s zijn gemaakt met geitenkaas, chutney, koriander en geraspte kaas.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment