In samenwerking met:
WSB Tandoori Masala Kippendijspiezen Met Rijst En Naanbrood (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kippendijspiezen met rijst en naanbrood

De kippendijspiezen zijn licht pittig van smaak door de Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala. Doordat er yoghurt gebruikt wordt in de marinade komt dit in een perfecte smaak balans.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kippendijspiezen met rijst en naanbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200 °C en week, bij gebruik van satéstokken, de satéstokken in lauw water om verbranden van de stokken te voorkomen.
2
Snijd de kippendij in blokken van 3 cm. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de kippendij met de knoflook, Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala en ¼ van de Griekse yoghurt en plaats 10 min. in de koelkast.
3
Pel en snijd ondertussen de rode ui in kwarten. Snijd de paprika in blokken van 2 cm. Rijg de rode ui, paprika en gemarineerde kippendij om en om aan de spiezen.
4
Breng een pan met water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze vervolgens af.
5
Verwarm een pan met olijfolie en bak hier de kippendij spiezen in 8 min. goudbruin en gaar. Draai deze tijdens het bakken regelmatig om.
6
Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.
7
Snijd de helft van de koriander fijn en meng door de overige Griekse yoghurt.
8
Serveer de kippendijspiezen met de rijst en verdeel hier de overige koriander overheen. Serveer het naanbrood en de Griekse yoghurt naast het gerecht zodat deze gedeeld kan worden.

Tip: vervang de kippendij door vegetarische kipstukjes en marineer deze alleen met Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala voor 10 minuten. Rijg deze met de groenten aan de spiezen en bak deze in 7 minuten goudbruin.

Van generatie op generatie

Naanbrood is een traditioneel platbrood en komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië, met name uit landen als India, Pakistan, Afghanistan en Iran. Het woord “naan” is afgeleid van het Perzische woord “non”, wat “brood” betekent. Naanbrood wordt al eeuwenlang geconsumeerd en is een belangrijk onderdeel van de lokale keukens en culturen in deze regio’s.

In India is naanbrood een populair lekkernij en wordt vaak geassocieerd met tandoori-gerechten. Naan wordt traditioneel bereid in een tandoor, een kleioven die wordt verhit met houtskool. Het deeg wordt aan de binnenwand van de tandoor geplakt, waardoor het brood een unieke smaak en textuur krijgt. Je hebt verschillende smaken naan, namelijk: naturel, knoflook of koriander.

In de culturen waar naanbrood belangrijk voedsel is, wordt het vaak gedeeld tijdens maaltijden. Het wordt gegeten met verschillende curry’s, dal (linzengerecht), kebabs en andere traditionele gerechten. Naanbrood heeft ook een symbolische betekenis: het vertegenwoordigt gastvrijheid, warmte en verbondenheid.

Het bereiden van naanbrood is vaak een ambachtelijke vaardigheid die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het kneden en vormen van het deeg vereist precisie en ervaring om de juiste consistentie en luchtigheid te bereiken. In sommige gemeenschappen worden speciale naanbakkers beschouwd als meesters in hun vak.

Ook is het heerlijk om naanbrood te vullen met verschillende ingrediënten. Probeer deze naanbrood gevuld met BBQ groenten en frisse yoghurt dip eens, dit heerlijke vegetarische gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Naanbrood zie je ook vaak als een bijgerecht, zo ook bij deze bloemkool tikka masala met naantosti’s. Deze naantosti’s zijn gemaakt met geitenkaas, chutney, koriander en geraspte kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via