Vroeger werden lekkerbekjes bijna altijd gemaakt van kabeljauw of wijting. Door overbevissing is deze vis te duur geworden voor lekkerbekjes. Tegenwoordig worden lekkerbekjes gemaakt van wat goedkopere vissoorten. Denk aan pollak, schelvis of koolvis. Maar de échte lekkerbekjes van kabeljauwfilet blijven toch wel het allerlekkerst!
Een lekkerbekje is een populaire vissoort die vaak in Nederland wordt gegeten. Het is een gefrituurde witvis die oorspronkelijk uit Engeland komt. Het wordt vaak gemaakt van kabeljauw, maar kan ook worden gemaakt van andere witvissoorten, zoals wijting of schelvis.
Het lekkerbekje is een vis die over het algemeen erg mals en sappig is vanwege de manier waarop het wordt bereid: het wordt namelijk gepaneerd en vervolgens gefrituurd in olie. Hierdoor krijgt het een knapperige korst aan de buitenkant en blijft het zacht en sappig vanbinnen. Het resultaat? Verrukkelijk!
Een lekkerbekje is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden gegeten. Zo is een lekkerbekje heerlijk als snack of als onderdeel van een maaltijd, bijvoorbeeld met patat en een frisse salade. Probeer het bijvoorbeeld eens met witlof en kerriesaus. Lekker met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte saus. De knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen weer voor een frisse touch aan het gerecht. Ook kunnen ze worden gebruikt in een sandwich of als basis voor een visburger.
Al met al is het lekkerbekje een heerlijke vis die populair is in Nederland en die op veel verschillende manieren kan worden gegeten. Of je nu een snelle snack wil of een uitgebreide maaltijd, het lekkerbekje is een goede keuze.
Wortels, en ook bospenen, zijn niet altijd oranje geweest! Vroeger waren wortels namelijk vaak paars, geel of zelfs wit. De oranje wortel is ontstaan door het jarenlang kruisen van wortelrassen en cultiveren door, hoe kan het ook anders, de Nederlanders! Nu zie je bijna geen andere kleuren wortels meer.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment