Kies op een zonnige dag voor dit kleurrijke gerecht met parelcouscous. De bietjes rooster je met venkelzaad in de oven en de couscous maak je compleet met krokante pancetta, romige mozzarella en gemarineerde artisjok. Het resultaat? Extra veel smaak!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Parelcouscous, ook wel bekend als Israëlische couscous, is een kleine pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het werd voor het eerst geproduceerd in Israël in de jaren 50, en is sindsdien populair geworden in zowel de Israëlische als de mediterrane keuken.
Parelcouscous heeft een zachte, licht nootachtige smaak en een stevige textuur. Het kan op veel verschillende manieren worden gebruikt in gerechten en past goed bij een verscheidenheid aan ingrediënten. Het is vooral geschikt als basis voor salades en warme gerechten zoals stoofschotels en soepen.
Het bereiden van parelcouscous is heel eenvoudig en vergelijkbaar met het koken van rijst of pasta. Het wordt meestal gekookt in water of een lekkere bouillon en wordt vervolgens op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Het kan ook worden geroosterd in een droge pan voordat het wordt gekookt om een nog rijkere smaak te krijgen.
Al met al is parelcouscous een veelzijdig ingrediënt dat gemakkelijk te bereiden is en geschikt is voor veel verschillende gerechten. Het is zeker de moeite waard om te proberen als je op zoek bent naar iets nieuws om aan je maaltijden toe te voegen.
Ben je overtuigd om parelcouscous te gaan gebruiken? Naast dit recept zijn er nog meer smaakvolle recepten met parelcouscous. Verwerk het eens in deze bietjes salade met mandarijn en walnoot. De mandarijntjes zijn een frisse tegenhanger van de bietjes en de witte kaas. De zelfgemaakte dressing maakt de salade met parelcouscous compleet! Of kies voor een kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten. Extra kleurrijk dankzij de toevoeging van zoete aardappel, bietjes, feta en rucola.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment