In samenwerking met:
Parelcouscous met geroosterde biet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Parelcouscous met geroosterde bietjes en pancetta

Kies op een zonnige dag voor dit kleurrijke gerecht met parelcouscous. De bietjes rooster je met venkelzaad in de oven en de couscous maak je compleet met krokante pancetta, romige mozzarella en gemarineerde artisjok. Het resultaat? Extra veel smaak!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscous met geroosterde bietjes en pancetta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bietjes in parten en schep om met het venkzelzaad en de olijfolie. Verdeel de bieten over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een deel van de bakplaat vrij en verdeel hierover de pancetta. Bak ca. 15 min. in de oven.
2
Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de artisjokken uitlekken en snijd de peterselie fijn.
3
Schep de couscous voorzichtig om met de peterselie, artisjok en de bietjes. Scheur de mozzarella en pancetta in stukken en verdeel erover. Besprenkel met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Alles wat je wilt weten over parelcouscous

Parelcouscous, ook wel bekend als Israëlische couscous, is een kleine pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het werd voor het eerst geproduceerd in Israël in de jaren 50, en is sindsdien populair geworden in zowel de Israëlische als de mediterrane keuken.

Parelcouscous heeft een zachte, licht nootachtige smaak en een stevige textuur. Het kan op veel verschillende manieren worden gebruikt in gerechten en past goed bij een verscheidenheid aan ingrediënten. Het is vooral geschikt als basis voor salades en warme gerechten zoals stoofschotels en soepen.

Het bereiden van parelcouscous is heel eenvoudig en vergelijkbaar met het koken van rijst of pasta. Het wordt meestal gekookt in water of een lekkere bouillon en wordt vervolgens op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Het kan ook worden geroosterd in een droge pan voordat het wordt gekookt om een ​​nog rijkere smaak te krijgen.

Al met al is parelcouscous een veelzijdig ingrediënt dat gemakkelijk te bereiden is en geschikt is voor veel verschillende gerechten. Het is zeker de moeite waard om te proberen als je op zoek bent naar iets nieuws om aan je maaltijden toe te voegen.

Wat is het toch een parel

Ben je overtuigd om parelcouscous te gaan gebruiken? Naast dit recept zijn er nog meer smaakvolle recepten met parelcouscous. Verwerk het eens in deze bietjes salade met mandarijn en walnoot. De mandarijntjes zijn een frisse tegenhanger van de bietjes en de witte kaas. De zelfgemaakte dressing maakt de salade met parelcouscous compleet! Of kies voor een kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten. Extra kleurrijk dankzij de toevoeging van zoete aardappel, bietjes, feta en rucola.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via