Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Breng een pan met 1 l water met 1 tl zout aan de kook en voeg de spinazie toe. Schep na 1 min. de spinazie uit het water en leg kort in een kom met koud water. Schep de spinazie vervolgens uit het koude water en maal fijn in een blender.
2
Snijd de ui, 2 teentjes knoflook en gember fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en voeg de knoflook, gember, ui, chilivlokken en komijnzaad toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de kurkuma en garam masala toe aan de pan. Voeg na 3 min. bakken de spinazie en 150 ml water toe.
3
Snijd de witte kaas in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de kaas kort aan alle zijdes aan. Roer de kaas door het spinaziemengsel, draai het vuur laag en laat 10 min. pruttelen.
4
Pers de overige knoflook en snijd de koriander fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en meng met de knoflook, koriander, 1 ½ tl zout, 350 ml water en de bloem. Meng het geheel met een garde tot een glad beslag. Smelt de helft van de boter en roer door het beslag. Schep met een soeplepel beslag in een hete pan met antiaanbaklaag en bak het flatbread aan beide zijden op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat extra boter toe zodra het flatbread begint te verkleuren.
5
Serveer het flatbread samen met de spinaziecurry.
Spinaziecurry met witte kaas en flatbread

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

nvdberg
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indiaas
Diëten
Eiwitrijk
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis
Soort
Curry

Gemaakt door Eatertainment

Delen via