Spinaziecurry Met Witte Kaas En Flatbread
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Spinaziecurry met witte kaas en flatbread

Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip de flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spinaziecurry met witte kaas en flatbread

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Breng een pan met 1 l water met 1 tl zout aan de kook en voeg de spinazie toe. Schep na 1 min. de spinazie uit het water en leg kort in een kom met koud water. Schep de spinazie vervolgens uit het koude water en maal fijn in een blender.
2
Snijd de ui, 2 teentjes knoflook en gember fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en voeg de knoflook, gember, ui, chilivlokken en komijnzaad toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de kurkuma en garam masala toe aan de pan. Voeg na 3 min. bakken de spinazie en 150 ml water toe.
3
Snijd de witte kaas in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de kaas kort aan alle zijdes aan. Roer de kaas door het spinaziemengsel, draai het vuur laag en laat 10 min. pruttelen.
4
Pers de overige knoflook en snijd de koriander fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en meng met de knoflook, koriander, 1 ½ tl zout, 350 ml water en de bloem. Meng het geheel met een garde tot een glad beslag. Smelt de helft van de boter en roer door het beslag. Schep met een soeplepel beslag in een hete pan met antiaanbaklaag en bak het flatbread aan beide zijden op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat extra boter toe zodra het flatbread begint te verkleuren.
5
Serveer het flatbread samen met de spinaziecurry.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

N
nvdberg
klopt het dat u vandaag in het recept 2,5 theelepel zout toevoegt voor 2 personen? Dit is toch ontzettend ongezond zoveel....
J
Jennifer van Eatertainment
Hi, In dit recept gebruiken we 1 tl zout om de spinazie in te koken. Een groot deel van dat zout blijft dus in het water zitten. Mocht je minder zout willen gebruiken, raden we je aan om een halve tl zout bij stap 4 te gebruiken. Afhankelijk van wat je zelf lekker vindt natuurlijk. Veel kookplezier, Jennifer

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via