Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Rijstnacho’s met zalm sashimi

Rijstnacho's met zalm sashimi

Deze krokante rijstnacho’s zijn gevuld met zalm sashimi en een salade van radijs en komkommer. Net weer even anders dan de welbekende tortillachips en heerlijk als snack of als aanvulling tijdens een sushi-avond.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 150 ml zonnebloemolie
 2 rijstvellen
 5 radijsjes
 3 mini komkommers
 ½ sjalot
 3 el sojasaus
 1 tl rijstwijnazijn
 1 el sesamolie
 1 el honing
 1 jalapeño peper
 100 gr verse zalm, geschikt voor sushi
 1 el zwarte sesamzaadjes, ter garnering

Bereidingswijze
1

Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Knip de rijstvellen in 6 puntjes. Frituur de puntjes één voor één in de zonnebloemolie tot ze eruit zien als kroepoek. Laat uitlekken op een stuk vetvrij bakpapier.

2

Snijd de radijsjes en mini komkommers in dunne stukjes en snipper de sjalot fijn. Meng de radijsjes, komkommer en sjalot door elkaar met de sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie en honing.

3

Snijd de jalapeño peper in flinterdunne plakjes en de zalm in 12 dunne plakken. Verdeel de gemarineerde radijs, komkommer en sjalot over de rijstnacho’s. Top deze af met een plakje zalm sashimi. Strooi wat sesamzaadjes over de zalm en top de rijstnacho’s af met een plakje jalapeño.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 ml zonnebloemolie
 2 rijstvellen
 5 radijsjes
 3 mini komkommers
 ½ sjalot
 3 el sojasaus
 1 tl rijstwijnazijn
 1 el sesamolie
 1 el honing
 1 jalapeño peper
 100 gr verse zalm, geschikt voor sushi
 1 el zwarte sesamzaadjes, ter garnering

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Knip de rijstvellen in 6 puntjes. Frituur de puntjes één voor één in de zonnebloemolie tot ze eruit zien als kroepoek. Laat uitlekken op een stuk vetvrij bakpapier.

2

Snijd de radijsjes en mini komkommers in dunne stukjes en snipper de sjalot fijn. Meng de radijsjes, komkommer en sjalot door elkaar met de sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie en honing.

3

Snijd de jalapeño peper in flinterdunne plakjes en de zalm in 12 dunne plakken. Verdeel de gemarineerde radijs, komkommer en sjalot over de rijstnacho’s. Top deze af met een plakje zalm sashimi. Strooi wat sesamzaadjes over de zalm en top de rijstnacho’s af met een plakje jalapeño.

Rijstnacho’s met zalm sashimi
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Italo Cescon Friuli Grave Pinot Grigio 2020: Bij deze lichte snack adviseer ik een frisse wijn die niet te overheersend is. Ook uitstekend als borrelwijn of bij andere soorten sushi.

Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij bestelling bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.