Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Sticky kip met rijst en wokgroenten

Sticky kip met rijst en wokgroenten

Een lekkere én snelle avondmaaltijd, dat is dit gerecht. De sticky kipstukjes bak je in een zelfgemaakte marinade. Deze gebakken kipstukjes zijn zoet, kleverig en overheerlijk! Ook bij kinderen zal dit gerecht ongetwijfeld in de smaak vallen. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 kippendijen
 1 limoen
 1 cm gember, geraspt
 6 el sojasaus
 2 el oestersaus
 2 el zonnebloemolie
 1 el maïzena
 1 el water
 2 el honing
 150 gr witte rijst
 400 gr Chinese wokgroenten
 1 zwarte peper
 20 gr cashewnoten
 ½ bosje koriander

Bereidingswijze
1

Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de kip met de rasp en het sap van een halve limoen, de gember, de oestersaus en 2/3e van de sojasaus. Zet apart en laat minimaal 10 min. marineren. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.

2

Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de kipstukjes in 6 à 8 min. gaar.

3

Roer de maïzena met het water tot een papje. Giet de maïzena bij de marinade en roer samen met de honing tot een saus. Giet in de pan bij de kip en laat inkoken tot een dikke saus.

4

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Verwarm de andere helft van de zonnebloemolie in een wokpan. Bak de groenten in 4 min. gaar, maar nog wel knapperig. Voeg de overige sojasaus, peper en de cashewnoten toe. Bak nog 2 min.

6

Snijd de koriander fijn. Serveer de sticky kipstukjes met de rijst, groenten, koriander en partjes limoen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 kippendijen
 1 limoen
 1 cm gember, geraspt
 6 el sojasaus
 2 el oestersaus
 2 el zonnebloemolie
 1 el maïzena
 1 el water
 2 el honing
 150 gr witte rijst
 400 gr Chinese wokgroenten
 1 zwarte peper
 20 gr cashewnoten
 ½ bosje koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de kip met de rasp en het sap van een halve limoen, de gember, de oestersaus en 2/3e van de sojasaus. Zet apart en laat minimaal 10 min. marineren. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.

2

Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de kipstukjes in 6 à 8 min. gaar.

3

Roer de maïzena met het water tot een papje. Giet de maïzena bij de marinade en roer samen met de honing tot een saus. Giet in de pan bij de kip en laat inkoken tot een dikke saus.

4

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Verwarm de andere helft van de zonnebloemolie in een wokpan. Bak de groenten in 4 min. gaar, maar nog wel knapperig. Voeg de overige sojasaus, peper en de cashewnoten toe. Bak nog 2 min.

6

Snijd de koriander fijn. Serveer de sticky kipstukjes met de rijst, groenten, koriander en partjes limoen.

Sticky kip met rijst en wokgroenten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.