Tapas Spiesjes Met Patatas Bravas Dip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vis
Bevat vlees

Tapas spiesjes met patatas bravas dip

Bij een zomerse borrel met een ijskoud biertje mogen tapashapjes niet ontbreken. Bij dit recept kunnen de tapasschaaltjes in de kast blijven staan. Alle hapjes worden namelijk aan een spiesjes geserveerd. Dat staat erg leuk op tafel en is gemakkelijk uit te delen. Naast Spaanse klassiekers zoals manchego, chili garnalen en chorizo bevatten deze spiezen ook homemade patatas bravas.

Bekijk ook deze video op onze Instagram om te zien hoe we het recept maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept tapas spiesjes met patatas bravas dip

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van zo’n 3 à 4 centimeter groot. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
2
Rooster de aardappelen 12 min. in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Leg de champignons op de plaat bij de aardappelen en verdeel 1/3 van de olijfolie en peper en zout over de champignons. Rooster de aardappelen en champignons nogmaals 12 min.
3
Begin ondertussen aan de patatas bravas saus. Maak de ui, knoflook en chilipepers schoon en snipper fijn, was de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en chili peper 5 min. Voeg de tomatenblokjes, tijm, azijn en honing toe. Laat het geheel 15 min. op rustig vuur pruttelen. Pureer de patatas bravas saus met een staafmixer of blender tot een saus. Breng de saus eventueel op smaak peper en zout.
4
Meng de gebakken aardappelblokjes met 4 eetlepels van de patatas bravas saus. Bewaar de overige saus voor de dip. Snijd de manchego kaas in blokjes.
5
Rijg de patatas bravas aan de spiesjes samen met de gebakken champignons, cherry tomaatjes, plakjes chorizo, manchego, olijven en chili garnalen.
6
Meng voor de roomkaas met 5 eetlepels patatas bravas saus.
7
Hak de peterselie grof en serveer samen met de spiesjes en de overgebleven patatas bravas saus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via