Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Tapas spiesjes met patatas bravas dip

Spaanse tapas spiesjes met patatas bravas dip

Bij een zomerse borrel met een ijskoud biertje mogen tapashapjes niet ontbreken. Bij dit recept kunnen de tapasschaaltjes in de kast blijven staan. Alle hapjes rijg je namelijk aan een spiesje. Dat staat erg leuk op tafel en is gemakkelijk uit te delen. Naast Spaanse klassiekers zoals manchego, chili garnalen en chorizo, prik je op deze spiezen ook homemade patatas bravas.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 4 grote vastkokende aardappelen
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 8 champignons
 1 ui
 1 wortel
 3 teentjes knoflook
 3 chili pepers
 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
 ½ tl gedroogde tijm
 1 el azijn
 1 el honing
 100 gr manchego kaas
 8 cherry tomaatjes
 8 plakjes chorizo
 16 zwarte olijven
 8 garnalen in chili-olie
 200 gr roomkaas
 2 takjes verse peterselie
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer of blender
 Spiesjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van zo’n 3 à 4 centimeter groot. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.

2

Rooster de aardappelen 12 min. in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Leg de champignons op de plaat bij de aardappelen en verdeel 1/3 van de olijfolie en peper en zout over de champignons. Rooster de aardappelen en champignons nogmaals 12 min.

3

Begin ondertussen aan de patatas bravas saus. Snipper de ui, snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook teentjes en chili pepers fijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en chili peper 5 min. Voeg de tomatenblokjes, tijm, azijn en honing toe. Laat het geheel 15 min. op rustig vuur pruttelen. Pureer de patatas bravas saus met een staafmixer of blender tot een saus. Breng de saus eventueel op smaak peper en zout.

4

Meng de gebakken aardappelblokjes met 4 eetlepels van de patatas bravas saus. Bewaar de overige saus voor de dip. Snijd de manchego kaas in blokjes.

5

Rijg de patatas bravas aan de spiesjes samen met de gebakken champignons, cherry tomaatjes, plakjes chorizo, manchego, olijven en chili garnalen.

6

Meng voor de patatas bravas dip 200 gram roomkaas met 5 eetlepels patatas bravas saus.

7

Serveer de spiesjes met patatas bravas dip, de overgebleven patatas bravas saus en wat grof gesneden peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 grote vastkokende aardappelen
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 8 champignons
 1 ui
 1 wortel
 3 teentjes knoflook
 3 chili pepers
 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
 ½ tl gedroogde tijm
 1 el azijn
 1 el honing
 100 gr manchego kaas
 8 cherry tomaatjes
 8 plakjes chorizo
 16 zwarte olijven
 8 garnalen in chili-olie
 200 gr roomkaas
 2 takjes verse peterselie
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer of blender
 Spiesjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van zo’n 3 à 4 centimeter groot. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.

2

Rooster de aardappelen 12 min. in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Leg de champignons op de plaat bij de aardappelen en verdeel 1/3 van de olijfolie en peper en zout over de champignons. Rooster de aardappelen en champignons nogmaals 12 min.

3

Begin ondertussen aan de patatas bravas saus. Snipper de ui, snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook teentjes en chili pepers fijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en chili peper 5 min. Voeg de tomatenblokjes, tijm, azijn en honing toe. Laat het geheel 15 min. op rustig vuur pruttelen. Pureer de patatas bravas saus met een staafmixer of blender tot een saus. Breng de saus eventueel op smaak peper en zout.

4

Meng de gebakken aardappelblokjes met 4 eetlepels van de patatas bravas saus. Bewaar de overige saus voor de dip. Snijd de manchego kaas in blokjes.

5

Rijg de patatas bravas aan de spiesjes samen met de gebakken champignons, cherry tomaatjes, plakjes chorizo, manchego, olijven en chili garnalen.

6

Meng voor de patatas bravas dip 200 gram roomkaas met 5 eetlepels patatas bravas saus.

7

Serveer de spiesjes met patatas bravas dip, de overgebleven patatas bravas saus en wat grof gesneden peterselie.

Spaanse tapas spiesjes met patatas bravas dip

Nog meer borrelhapjes op een spiesje proberen? Klik hier voor meer inspiratie!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.