Kruidentuintje
Lifestyle

5x verse kruiden uitgelicht

Met verse kruiden wordt iedere maaltijd nóg lekkerder! Maar hoe gebruik je verse kruiden in een maaltijd? En welke kruidensoort past goed bij bijvoorbeeld vis of vlees? Wij lichten 5 kruidensoorten uit en delen twee recepten per groene smaakmaker ter inspiratie. Lees snel verder en ontdek de eindeloze mogelijkheden van verse kruiden!

Basilicum
Waarschijnlijk het meest gebruikte verse kruid: basilicum. Welbekend van de pesto, maar ook heerlijk als klassieke combinatie met mozzarella en tomaatjes of als topping op een pasta. Deze twee overheerlijke pastagerechten met basilicum hebben een leuke twist.

Verse Basilicum Pappardelle

Verse basilicum pappardelle
Maak jij wel eens zelf pasta? Deze pappardelle is wel heel bijzonder door de basilicum, die je in de pasta verwerkt. Niet alleen heerlijk voor de smaak, maar ook een lust voor het oog. De pasta is te combineren met verschillende sauzen. Wij maken ‘m af met een pesto van rucola en courgette, gegarneerd met eetbare bloemen.

Pesto pappardelle met portobello cadeautje

Pesto pappardelle met portobello cadeautje
Deze vegetarische pasta komt met een cadeautje: een goed gevulde portobello. Portobello’s zijn bij uitstek geschikt om te vullen en dat doen we met mozzarella, cherrytomaatjes en basilicum. Deze leg je boven op de pasta met een zelfgemaakte pesto.

Koriander
Je houdt ervan of niet: koriander. Koriander heeft een uitgesproken smaak en wordt veelal gebruikt in Aziatische gerechten, maar wordt ook vaak verwerkt in guacamole of soep. De blaadjes zijn ideaal om in gerechten te verwerken of als garnering te gebruiken, maar ook de steeltjes zijn bruikbaar.

Romige Vis Tandoori Met Naanbrood

Romige vis tandoori met koriander
Zet in een handomdraai een romig visrecept op tafel. Wij serveren onze ‘vis tandoori’ met rijst, naanbrood, een limoenpartje en verse koriander. Heerlijk!

Kokos Laksa Met Koriander Visballetjes

Kokos Laksa met koriander visballetjes
Ben jij een echte curry-liefhebber? Dan moet je ook zeker deze soep met zelfgemaakte visballetjes met koriander proberen. Laksa is een typische currysoep uit Singapore, lekker romig met een beetje pit.

Munt
Munt is ontzettend veelzijdig: maak er een thee van, verwerk het in een avondmaaltijd of fris een zoet baksel op met dit kruid. Wij laten je zien hoe je de frisse smaak van munt in zowel een hartig als zoet recept verwerkt.

Groene Shakshuka Met Spinazie Munt

Groene shakshuka met spinazie en munt
Een leuke variant op de klassieke rode shakshuka met tomaat. Deze groene shakshuka combineert spinazie, munt en kipworstjes. Heerlijk met een pitabroodje ernaast. Lekker dippen in de groene saus, zodat je tot het einde geniet van deze groene maaltijd.

Watermeloensalade Met Munt Feta Peultjes

Watermeloensalade met munt, feta en peultjes
Zin in een verfrissend recept in de zomer? Dan is deze salade van watermeloen, munt en feta de perfecte oplossing. De combinatie van zoet, fris én zout is verrassend lekker. In combinatie met gegrilde kip en peultjes komt de watermeloen heerlijk tot zijn recht als lunchgerecht of juist als bijgerecht bij een zomerse barbecue.

Dille
Dille heeft een verfijnde, anijsachtige smaak die heerlijk samengaat met verschillende vissoorten. Dille en zalm is een veel gegeten combinatie, maar ook diverse soorten witvis zijn heerlijk samen met het groene kruid.

Bloemkoolpizza Met Gerookte Zalm En Citroencreme

Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Zalm en dille vormen een gouden combinatie. Zo ook op deze pizza met bloemkoolbodem. Bestrijk de bodem met een frisse citroencrème, gerookte zalm, kappertjes en natuurlijk dille! Heerlijk als avondmaaltijd, maar ook ideaal als hapje tijdens de borrel.

Gnocchi Met Dillepesto En Kabeljauw

Gnocchi met dillepesto en kabeljauw
Dat pesto met meer kruiden dan alleen basilicum gemaakt kan worden, hebben we laten zien in het recept voor gevulde portobello’s. Maar heb je al eens van dillepesto gehoord? Wij combineren deze verrassende variant met gnocchi en kabeljauw, overheerlijk!

Peterselie
Met peterselie zit je altijd goed. Deze groene alleskunner heeft een vrij neutrale smaak en kan dus aan een grote variëteit van maaltijden worden toegevoegd. Wist je dat je zowel de blaadjes als de steeltjes van dit verse kruid kunt gebruiken? En dat peterselie het beste op het einde kan worden toegevoegd, om de smaak zo goed mogelijk te behouden?

Borrelbrood Met Kazen Knoflook En Peterselie

Borrelbrood met kaas, knoflook en peterselie
Zin in iets lekkers tijdens de borrel? Dit borrelbrood is ideaal én overheerlijk. Je vult het brood met mozzarella, geraspte kaas en peterselie. Giet wat gesmolten knoflookboter over het brood, besprenkel met grof zout, even in de oven en klaar!

Gevulde Portobello Met Geitenkaas En Pistache Peterselie Pesto

Gevulde portobello met geitenkaas en pistache-peterselie pesto
Superlekker én zo op tafel: deze gevulde portobello met geitenkaas en een pesto van peterselie en pistache. De pesto maak je zelf in een handomdraai. Pureer de pistachenoten met de peterselie en olijfolie fijn en voilà: je pesto is klaar.

Dressings van verse kruiden

Verse kruiden je niet alleen verwerken in gerechten, maar ook in zelfgemaakte dressings. Zo ook in een chimichurri dressing, waar onder andere peterselie in wordt verwerkt. Een echte smaakmaker voor diverse gerechten!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via