Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Houd je boozy brunch thuis!

Misschien heb je er al eens van gehoord: een boozy brunch. Deze trend is overgewaaid vanuit het buitenland en is al een echt begrip. Een boozy brunch is een uitgebreide brunch (combinatie tussen ontbijt en lunch) met lekkere, soms alcoholische, drankjes. De brunch volgt normaliter na een avondje stappen, maar ook in de huidige (Corona)tijd is deze brunch een leuke toevoeging aan je weekend (zonder de kater 😉). Je kunt een boozy brunch ook makkelijk thuis organiseren. Houd je eigen boozy brunch met onderstaande recepten en tips! 

Begin met je favoriete brunch recepten
Ga bijvoorbeeld voor pancakes of wentelteefjes. Onze chocolade power pannenkoekjes zijn een goede basis om je dag mee te beginnen. Ook wentelteefjes kun je stapelen, wissel af met vers fruit en lemon curd of jam. In dit recept gaan we voor blauwe bessen, lemon curd en kokosvariatie (plantaardige variant op yoghurt). 

Breid de brunch uit
Een goede brunch bestaat uit een tafel vol met opties! Heb je wat meer tijd voor de voorbereiding? Voeg dan de Mexicaanse coffee buns of chia pudding toe. De coffee buns zijn zachte broodjes met een heerlijke koffietopping. Ook de chia pudding heeft wat voorbereiding nodig, maar die tijd zit meer in het opstijven in de koelkast. Beide recepten kun je het beste een dag van tevoren maken.  

Last but not least, de drankjes!
Bij een boozy brunch kunnen de drankjes zeker niet missen. Met cocktails en mocktails kun je volop variëren. De klassieke margarita hebben we in een nieuw jasje gestoken door een jalapeño toe te voegen. Of ga voor de vrolijke granaatappel grapefruit mocktail of gingerbeer cranberry mocktail. In de recepten gaan we voor een alcoholvrije variant. Maar je kunt er ook cocktails van maken door wat alcohol toe te voegen.  

Wil je iets nieuws proberen? Ga dan voor de kombucha mocktail. Kombucha is een gefermenteerde, licht koolzuurhoudende drank op basis van thee. In dit recept gebruiken we kombucha ginger van Mister Kombucha. In deze video kom je meer te weten over het fermentatieproces. Gelijk aan de slag? Bekijk het recept hier! 

Nog verder uitbreiden?
Als je de gerechten en drankjes hebt gekozen, kun je de tafel verder aankleden voor een restaurantervaring! Dek de tafel met een tafelloper of tafelkleed. Serveer de broodjes in leuke mandjes, gebruik een etagère voor zoete snacks en vergeet de verse bloemen niet! 

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.